Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 20:59

Σύμβαση για αντλιοστάσιο αποχέτευσης Γιάλοβας

Γράφτηκε από την

Υπογράφηκε χθες στην Πύλο η σύμβαση της κατασκευής των αντλιοστασίων στο δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων της Γιάλοβας, προκειμένου αυτό να συνδεθεί με τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού της Πύλου.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος αναφέρεται ειδικότερα ότι το έργο, με προϋπολογισμό 1.653.225,81 ευρώ, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το έργο των δικτύων αποχέτευσης το οποίο και έχει ολοκληρωθεί. Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας “Κατασκευή Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία Δημοσίων και Ιδιωτικών Εργων”.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Δ. Καφαντάρης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “με την κατασκευή των τριών αντλιοστασίων ολοκληρώνεται το έργο που αφορά την αποχέτευση της Γιάλοβας, έτσι ώστε το 2020 να είναι έτοιμο να δεχθεί τα λύματα της περιοχής”.

Η κατασκευή των αντλιοστασίων αποτελεί τμήμα του έργου ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης της Πύλου, συνολικού προϋπολογισμού 4.510.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013”.