Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 09:37

Ενταση για το πάρκινγκ στο ΝΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Ενταση χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για το πάρκινγκ στο ΝΟΚ, όπου ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας παραδέχθηκε ότι πλήρωσε και αυτός 3 ευρώ για να παρκάρει.

Τιμή που είχε καταγγείλει πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου ο εκλεγμένος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βασίλης Κοσμόπουλος, καλώντας τη δημοτική αρχή να απαντήσει αν τηρούνται οι όροι της σύμβασης από τον ανάδοχο.

Η συζήτηση έγινε μετά από ερώτηση του συμβούλου της μειοψηφίας Γιάννη Χριστόπουλου, ο οποίος έχει εκλεγεί στο νέο Δ.Σ. με το συνδυασμό του κ. Κοσμόπουλου. Ο κ. Χριστόπουλος ζήτησε να πληροφορηθεί αν ελέγχεται η σύμβαση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με τον ανάδοχο για το πάρκινγκ του ΝΟΚ. Ενημέρωσε ότι από 3 ευρώ που είχε πληρώσει ο ίδιος, ο ανάδοχος μετά τη συνέντευξη Κοσμόπουλου έβαλε ταμπέλα για 2 ευρώ την ώρα και ρώτησε τι πρέπει να πληρώνει ο δημότης και ο επισκέπτης στο συγκεκριμένο πάρκινγκ.

Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σαράντος Μαρινάκης απάντησε ότι “το πάρκινγκ έχει δοθεί με διαγωνισμό το 2017. Είναι υπογεγραμμένοι οι όροι από τον τότε πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και από μας γίνεται η υπόμνηση κάθε χρόνο στον ανάδοχο ότι πρέπει να εφαρμόσει πιστά τους όρους”.

Στο σημείο παρενέβη ο κ. Χριστόπουλος και ρώτησε επίμονα “γράφει η σύμβαση ότι προπληρώνουμε; Δεν είχα, δεν μου έδωσαν ρέστα, όταν έφυγα νωρίτερα”.

Ακολούθησε ένταση και αντιπαράθεση μεταξύ Μαρινάκη – Χριστόπουλου, ο οποίος έλεγε ότι μετά τις 26 Ιουλίου που δόθηκε η συνέντευξη Κοσμόπουλου, μπήκε ο πίνακας με τις τιμές στο πάρκινγκ. Στην αντιπαράθεση μπήκαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Φάβας.

Ο κ. Μαρινάκης, αντιδρώντας, έκανε λόγο για καταγγελία που σπιλώνει προσωπικότητες, ενώ είπε πως ζήτησε από την υπηρεσία να ελέγξει την καταγγελία. Διευκρίνισε ότι οι τιμές στο πάρκινγκ του ΝΟΚ είναι η πρώτη ώρα 1 ευρώ, από 2 έως 6 ώρες 2 ευρώ και από 6 έως 24 ώρες 3 ευρώ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Γ. Μπάκας παραδέχθηκε ότι “εγώ προσωπικά έχω πληρώσει 3 ευρώ και το είπα στον πρόεδρο και πήρε μέτρα”. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Σαρ. Μαρινάκης πήγε στις θέσεις της μειοψηφίας και είχε συζήτηση εξηγήσεων κι εκτόνωσης της έντασης με το Γ. Χριστόπουλο και το σύμβουλο Στάθη Σταματόπουλο.

Γ.Σ.