Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 14:17

Καλαμάτα: Προβληματισμός για αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια όπου βρουν

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καλαμάτα: Προβληματισμός για αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια όπου βρουν

 

Το ζήτημα των αυτοσχέδιων χωματερών σε διάφορα σημεία του δήμου, με συμπολίτες μας να πετάνε τα σκουπίδια όπου βρουν, απασχόλησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Στη συνεδρίαση, πριν την ημερήσια διάταξη, δεν έλειψε και μια γενικότερη συζήτηση για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Την αφορμή για τη συζήτηση έδωσαν ερωτήσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη και του συμβούλου της μειοψηφίας Στάθη Σταματόπουλου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και νέος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών το τελευταίο 15νθήμερο γίνεται ομαλά, μετά την πρόσληψη εργαζομένων για 4 μήνες. Ενημέρωσε πως πριν από 15 ημέρες καθαρίστηκε η χωματερή στο αεροδρόμιο, στη Μικρομάνη, όπως καθαρίστηκε και χθες, αναφέροντας ότι είναι αδρανή και ογκώδη αντικείμενα.

Παρατήρησε ότι “συμπολίτες μας αντί να πάρουν την υπηρεσία τηλέφωνο, τα πετάνε όπου βρουν” κι επεσήμανε πως ευθύνες έχουν και οι πρόεδροι κοινοτήτων και οι πολίτες που οφείλουν να καταγγείλουν. Πληροφόρησε, επίσης, ότι ο δήμος συνεργάζεται με συλλογικά όργανα για τα μπάζα και τα ογκώδη αντικείμενα.

Για τη Μαραθόλακκα ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι σε επιτήρηση βρίσκεται ο αποκατεστημένος ΧΑΔΑ που είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Και αυτό γιατί, όπως είπε, μεταξύ άλλων δεν υπήρχε δίκτυο συλλογής στραγγιδίων και βιοαερίου. Παραδέχθηκε ότι κακώς ο δήμος είχε εκεί σειράδια για κομποστοποίηση, γι’ αυτό και τα πήρε.

Ο απερχόμενος δήμαρχος και νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ευχήθηκε κι εξέφρασε την ελπίδα “το 2020 να έχουμε τελειώσει με τις χωματερές και τα σκουπίδια” και δήλωσε ότι ως περιφερειάρχης για το θέμα αυτό θα συνεργαστεί και με το Δήμο Καλαμάτας. Τέλος, ζήτησε “να είμαστε όλοι απέναντι σ’ αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια τις νύχτες όπου βρουν”.

Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # ΤΖΙΝΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 09-08-2019 18:25
'Ενδειξη πολιτισμου είναι η διαχείρηση των σκουπιδιών από κάθε πολίτη χωριστά.Δυστυχώ ς αυτός ο πολιτισμός δεν υπάρχει και θα αργήσει πολύ να έλθει!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER