Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 19:21

Ανάρτηση της μελέτης του Καλαμάτα - Ριζόμυλος ζήτησε ο Αθανασόπουλος

Γράφτηκε από την
Ανάρτηση της μελέτης του Καλαμάτα - Ριζόμυλος ζήτησε ο Αθανασόπουλος

 

“Η μελέτη του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος θα πρέπει να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεσσήνης, έτσι ώστε όλοι οι δημότες να λάβουν γνώση” δήλωσε ο νέος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη το απόγευμα.

Η δήλωση του Γ. Αθανασόπουλου έγινε μετά την ενημέρωση που έκανε, προ ημερησίας διάταξης, προς το Σώμα η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, γνωστοποιώντας ότι πλέον ο δήμος έχει στα χέρια του τη μελέτη του συγκεκριμένου οδικού άξονα, την οποία έστειλε το υπουργείο Υποδομών την περασμένη εβδομάδα, ανταποκρινόμενο -καθυστερημένα, είναι αλήθεια- σε σχετικό αίτημα της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, από τις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Η αντιδήμαρχος εξήγησε ότι η καθυστέρηση της μιας εβδομάδας από την πλευρά της δημοτικής αρχής οφειλόταν σε πρόβλημα υγείας του απερχόμενου δημάρχου και προέδρου της διαπαραταξιακής Γιώργου Τσώνη, ο οποίος δεν ήταν παρών ούτε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος.

Ο νέος δήμαρχος, από την πλευρά του, πρόσθεσε ότι η μελέτη φθάνει ετεροχρονισμένα στον δήμο, παρατηρώντας ότι εφόσον έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες για την εύρεση χρηματοδότη και κατασκευαστή, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ήταν έτοιμη εδώ και αρκετό καιρό. Συνεχίζοντας ο Γ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα επιζητήσουν εκτενή τεχνική ενημέρωση ως προς τα χαρακτηριστικά του δρόμου, ανακοινώνοντας ότι είναι στην πρόθεσή του κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει να ακουστεί η φωνή των δημοτών, ενώ στη σχετική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα προσκαλέσει στη Μεσσήνη τους μελετητές, καθώς και τον διευθυντή συγκοινωνιακών υποδομών του υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση για επιπλέον διευκρινίσεις. “Μετά από αυτά θα διαμορφώσουμε τις παρατηρήσεις μας σχετικά με τον συγκεκριμένο δρόμο” κατέληξε ο Γ. Αθανασόπουλος.

Ας σημειωθεί ότι τον λόγο για το θέμα του δρόμου ζήτησαν να λάβουν και δημότες που είχαν προσέλθει, ωστόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Κοτταρίδης εξήγησε ότι στη διαδικασία ενημέρωσης του Σώματος δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τον κανονισμό λειτουργίας του -παρατήρηση που προκάλεσε στιγμιαίες εντάσεις, χωρίς συνέχεια όμως.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER