Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 11:15

Δυο χώρους για απορρίμματα ψάχνουν οι Μεσσήνιοι δήμαρχοι

Γράφτηκε από την
Δυο χώρους για απορρίμματα ψάχνουν οι Μεσσήνιοι δήμαρχοι



Δύο χώρους για τη διαχείριση των απορριμμάτων -έναν για την εγκατάσταση κομποστοποιητή και δεματοποιητή κι έναν για τη διάθεση των αδρανών- θα αναζητήσουν στη Μεσσηνία οι δήμοι του νομού μας.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε η δίωρη συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και οι αντιδήμαρχοι Οιχαλίας Γιώργος Κατσαμπάνης και Ηλίας Ντονάς.
Η σύσκεψη συγκλήθηκε από τον Π. Νίκα, εν όψει της προγραμματισμένης συνάντησης που θα έχει η διοίκηση του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ αύριο Παρασκευή στην Αθήνα -στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Περιβάλλοντος- με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη, παρουσία, μεταξύ άλλων, εκπροσώπων του υπουργείου Εσωτερικών και του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανώλη Αγγελάκα, ενώ έχει κληθεί να παρευρίσκεται και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Αναφερόμενος στη χθεσινή παμμεσσηνιακή συνάντηση των δημάρχων, ο Π. Νίκας, μιλώντας στην «Ε», τόνισε ότι οι μετασχόντες συμφώνησαν ότι δεν συζητείται καν η λειτουργία αποκλειστικά και μόνο των δεματοποιητών, χωρίς να συνοδεύεται από κομποστοποίηση.
Πρόσθεσε επίσης ότι οι χώροι που θα αναζητηθούν στη Μεσσηνία «θα επιλεγούν επιστημονικά» και δήλωσε ότι θα υπάρξει επιμερισμός της όχλησης, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί υπέρμετρα κάποια περιοχή.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Π. Νίκας παραδέχτηκε ότι στη χθεσινή συνάντηση, στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, έγινε συζήτηση για όλους τις περιοχές στη Μεσσηνία, στις οποίες είτε υφίστανται άδειες για σταθμούς μεταφόρτωσης, είτε έχουν γίνει μελέτες για τη χωροθέτηση σε αυτές εγκαταστάσεων διαχείρισης.
Σημείωσε πάντως ότι στο θέμα αυτό δεν υπήρξαν αποφάσεις και απλώς έγινε μια αποτίμηση της υφιστάμενης υποδομής που υπάρχει στο νομό μας, προκειμένου στην αυριανή σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ να παρουσιαστεί η κατάσταση στη Μεσσηνία όπως πραγματικά έχει.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER