Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 08:42

Καλαμάτα: Τα βρίσκει με παρατάξεις της αντιπολίτευσης ο Θανάσης Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από τον

Οι επαφές και οι συναντήσεις του νέου δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου έδειξαν ότι ο αρχικός του στόχος για όσο το δυνατόν ευρύτερη συνεργασία με παρατάξεις της αντιπολίτευσης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Η επιδίωξή του για συνεργασία και πέρα από τους συνδυασμούς που προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ. (Οικονομάκου και Αλειφέρη), είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιωθεί και στην πράξη, με βάση το κλίμα που συνάντησε στις συζητήσεις του με τους επικεφαλής άλλων παρατάξεων. Και αυτό, γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρξε θετική ανταπόκριση για συνεργασία από ικανοποιητικό αριθμό παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η εκτίμηση είναι ότι η θετική ανταπόκριση φέρεται να παραμένει και με την κατάργηση της απλής αναλογικής και τις διατάξεις για την κυβερνησιμότητα στους δήμους, ακόμα και με την αναγκαστική ενσωμάτωση των μειοψηφιών που θα συνεργαστούν στη δημοτική πλειοψηφία.

Ο Θαν. Βασιλόπουλος ξεκαθάρισε στις επαφές του ότι δεν στοχεύει σε μια τυπική κομματική πλειοψηφία, αλλά σε ουσιαστική συναίνεση με γνώμονα τη συνεννόηση για το καλό του δήμου και των δημοτών. Δεσμεύτηκε, όπως είχε δηλώσει, ότι “θα δοθούν θέσεις ευθύνης, αντιδημάρχων ή και προέδρων σε νομικά πρόσωπα και στις μειοψηφίες, ανάλογα με τη δυναμική και τα στελέχη που έχουν”.

Με βάση τις πληροφορίες μας, ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας την ερχόμενη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου θα ενημερώσει για τις αντιδημαρχίες που πρόκειται να δημιουργηθούν με τη νέα τους μορφή, καθώς και για άλλα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως είναι ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Γ.Σ.