Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 16:38

Αποκατάσταση ζημιών από τον “Ζορμπά” στα λιμάνια Δήμου Πύλου – Νέστορος

Γράφτηκε από την
Αποκατάσταση ζημιών από τον “Ζορμπά” στα λιμάνια Δήμου Πύλου – Νέστορος

Τις μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών στα λιμάνια του Δήμου Πύλου – Νέστορος που προκλήθηκαν από τη θεομηνία “Ζορμπάς”, ενέκρινε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Με την υπογραφή του υπουργού δίνεται το “πράσινο φως” στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών, η οποία είναι η αρμόδια υπηρεσία για τη δημοπράτηση του έργου.

Το αίτημα έγκρισης των συγκεκριμένων μελετών είχε υποβάλει στον υπουργό ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σε πρόσφατη συνάντησή τους. Οι μελέτες αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών στα λιμάνια Πύλου, Γιάλοβας, Κορώνης, Μεθώνης και Φοινικούντας.

Ο γ.γ. Δημοσίων Εργων Γιώργος Καραγιάννης έχει δεσμευτεί στον κ. Καφαντάρη, σε προηγούμενη συνάντησή τους, ότι το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί σύντομα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, η δημοτική αρχή αμέσως μετά τη θεομηνία που έπληξε το δήμο προσπάθησε και κατάφερε να εξασφαλίσει, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στα λιμάνια.

Σε δήλωσή του ο απερχόμενος δήμαρχος Δ. Καφαντάρης σημείωσε ότι “συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να υπηρετούμε το δήμο, διότι πάντα πίστευα και πιστεύω ότι ο τόπος είναι πάνω από τα πρόσωπα. Ενα ακόμα έργο σημαντικό βρίσκει τη λύση του”.

 

 

 

 


NEWSLETTER