Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 08:34

Μεσσηνία: Συνεργασία και σύνεση για το καλό της Τριφυλίας ζήτησε ο Γ. Λεβεντάκης μετά την ορκωμοσία

Γράφτηκε από τον

Την ανάγκη συνεργασίας και σύνεσης και να προχωρήσουν όλοι μαζί για το καλό της Τριφυλίας, επεσήμανε ο νέος δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης κατά την τελετή ορκωμοσίας το βράδυ του Σαββάτου.

Μάλιστα σηματοδοτώντας το νέο ξεκίνημα της δημοτικής αρχής, δείχνοντας το Δημαρχείο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το κατάστημα λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση, διανυκτερεύει, όλο το 24ωρο είναι δικό σας, σας ανήκει και θα είμαι στο πλευρό σας».

Η ορκωμοσία έγινε παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την πλατεία Δημαρχείου το βράδυ του Σαββάτου και τελέστηκε από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος έδωσε τις ευχές του στη νέα δημοτική αρχή και σε όλους τους εκλεγμένους για το καλό του τόπου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν: Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι η Τριφυλία είναι μια περιοχή με συγκριτικά πλεονεκτήματα, θέτοντας μάλιστα ως πρώτο στόχο το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα , χωρίς όμως να μείνει απέξω ο δρόμος Καλό Νερό – Πύργος. Ο Μίλτος Χρυσομάλλης τόνισε ότι ο Δήμος Τριφυλίας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και ιδιαιτερότητες, γι’ αυτό χρειάζεται συνεργασίες και συμπράξεις, ενώ  η στόχευση είναι κοινή για αποτέλεσμα και έργο. Ο Περικλής Μαντάς υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη αξία αυτού του τόπου είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας  τόνισε ότι η δημοκρατία και η πολιτική είναι μια σκυταλοδρομία, ενώ αναφερόμενος στη δική του ανάληψη καθηκόντων είπε πως το πρόγραμμα επενδύσεων ήταν μηδενικό για το δήμο εκείνη τη στιγμή και χωρίς φωνές στη συνέχεια δούλεψαν. Εκανε αναφορά στο έργο της δημοτικής περιόδου λέγοντας πως από πόρους του δήμου έγιναν έργα 4 εκ. ευρώ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια έργα άνω των 7,5 εκ., έγιναν τομεακά και περιφερειακά από το ΕΣΠΑ, διεκδίκησαν άλλα και υπάρχουν σημαντικά έργα που είναι σε φάση αξιολόγησης. “Δεν είχα την τύχη να παραλάβω ούτε ένα έργο που να είχε δημοπρατηθεί” είπε και ανέφερε στη συνέχεια έργα που εκτελούνται ή έχουν δημοπρατηθεί ή θα δημοπρατηθούν άμεσα.

Κλείνοντας σημείωσε πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα και για την αντιμετώπιση όλων των πραγμάτων χρειάζεται λογική, σύνεση, συνεργασίες, συνομιλίες και σεβασμός, ευχόμενος καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή.

Πάντως αυτό που συζητήθηκε από το κοινό ήταν η μη κίνηση του κ. Κατσίβελα να κάνει χειραψία με τον κ. Λεβεντάκη.

Στη συνέχεια ο νέος δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης στη σύντομη ομιλία του σημείωσε: «Είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία, σύνεση και όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται για την Τριφυλία». Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές τόνισε πως μίλησαν για Τσακώνα και Πύργο, δεν είπαν όμως τίποτα για τον δρόμο Κυπαρισσία - Γαργαλιάνοι που είναι απαράδεκτος και θρηνούμε θύματα. Ακόμη τόνισε την άσχημη κατάσταση του εσωτερικού και αγροτικού δικτύου και τους ζήτησε να βοηθήσουν λέγοντας πως σε 4 χρόνια θα πρέπει να απολογηθούν στους πολίτες αν δεν γίνουν.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους πολίτες επισήμανε μεταξύ άλλων: «Σας δίνω το λόγο μου, τις δυσκολίες που υπάρχουν δεν τις βλέπω πουθενά, την υγεία μου να έχω και σε 4 χρόνια θα κριθούμε. Η Τριφυλία έχει μείνει πάρα πολύ πίσω και θα πρέπει να βοηθηθούμε πιο πολύ, το τι φταίει θα το κρίνει ο κόσμος, θέλω και πρέπει να βοηθηθούμε. Αυτό που είπα και στην τελευταία ομιλία μου προεκλογικά προς τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του δήμου, μην με ψηφίσετε γιατί θα πάτε για δουλειά, αυτό δεν είναι απειλή, είναι πραγματικότητα, θα δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά».

Αναφορά έκανε και στο ζήτημα της καθαριότητας που φαίνεται να είναι πρωταρχικός στόχος της νέας δημοτικής αρχής λέγοντας: «Για το θέμα της καθαριότητας το οποίο θα φροντίσω προσωπικά, θα ζητήσω τη δική σας συμμετοχή και συμπαράσταση. Θα πρέπει και εμείς να αποκτήσουμε συνείδηση και θα λειτουργεί γραφείο για κλαδιά και μεγάλα αντικείμενα, δεν θα έχουμε αυτή την κατάσταση στους δρόμους και σε αυτό θα είμαι αμείλικτος και θα υπάρχουν αυστηρές ποινές».

Κλείνοντας έδωσε μήνυμα ενότητας λέγοντας: «Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και αυτό που μας ανήκει. Εχω δύναμη ψυχής για αυτό, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και του χρόνου θα κάνουμε την Τριφυλία που θα μιλάνε διαφορετικά για εμάς. Προχωράμε όλοι μαζί από αύριο, είμαι δίπλα σας, είστε δίπλα μου».

Στην τελετή ορκωμοσίας μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, πρώην δήμαρχοι και πρώην αυτοδιοικητικοί.

 

Κ.Μπ.