Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 20:01

Δριμής μετά την ορκωμοσία στην Τριφυλία: «Θα λειτουργούμε θεσμικά και με κριτικά θετικό πνεύμα»

Γράφτηκε από τον

«Θα λειτουργούμε θεσμικά και με κριτικά θετικό πνεύμα» σημειώνει ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” στο Δήμο Τριφυλίας Δημήτρης Δριμής σε δήλωσή του, με αφορμή την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και όλων των αιρετών.

Στο κάδρο των κρίσιμων ζητημάτων που έχει να αντιμετωπίσει ο δήμος βάζει και αυτό της χωροταξίας, ενώ σημειώνει ότι θα υπερασπιστούν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη διαφάνεια, το διάλογο, το δημόσιο συμφέρον, την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Δριμής αναφέρει: «Η τελετή της ορκωμοσίας των αιρετών έχει ισχυρό συμβολικό και ουσιαστικό περιεχόμενο. Είναι η τελευταία πράξη πριν την εγκατάσταση των νέων αυτοδιοικητικών αρχών, που με την ελεύθερη ψήφο τους ανέδειξαν οι δημότες. Είναι η ανανέωση της πίστης στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. Είναι η δέσμευση για την άσκηση της δημόσιας ευθύνης έντιμα και ευσυνείδητα. Ο Δήμος Τριφυλίας έχει να αναμετρηθεί με κρίσιμα ζητήματα. Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός με σεβασμό στο περιβάλλον, η αγροτική και δημοτική οδοποιία, η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση, η αποχέτευση, η ποιότητα του πόσιμου νερού, καθώς και η χωροταξία, είναι μερικά από αυτά. Για την προώθηση των ζητημάτων του δήμου, πέρα από τους αιρετούς, είναι κρίσιμος και ουσιαστικός ο ρόλος των εργαζομένων. Η συνεχής παρουσία, ο έλεγχος, η κριτική, η υπόδειξη και ενθάρρυνση των δημοτών και των συλλογικοτήτων που δρουν και πλουτίζουν τις τοπικές μας κοινωνίες είναι, επίσης, κρίσιμης σημασίας. Εύχομαι στο νέο δήμαρχο, στους συναδέλφους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, καθώς και στους προέδρους των κοινοτήτων μας καλή και παραγωγική θητεία. Η “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία”, ο δημοτικός μας σύμβουλος Γιάννης Παρασκευόπουλος και εγώ προσωπικά, όπως έχουμε δεσμευτεί, θα λειτουργούμε θεσμικά και με κριτικά θετικό πνεύμα. Θα υπερασπιζόμαστε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη διαφάνεια, το διάλογο, το δημόσιο συμφέρον, την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη των τόπων μας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Καλή θητεία, υγεία και κάθε καλό σε όλες και όλους!».

Κ.Μπ.