Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 08:49

Παροτρύνσεις Νίκα για λιγότερα αυτοκίνητα στο κέντρο της Καλαμάτας, στην τελευταία συνεδρίαση

Γράφτηκε από τον

 

 

Με παροτρύνσεις για διατήρηση του ποιοτικού πολιτισμού, για προστασία του δημόσιου χώρου, για μείωση των αυτοκινήτων στην πόλη και περισσότερα ψηλά δέντρα, παρέδωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας τα ηνία στη νέα δημοτική αρχή του Θανάση Βασιλόπουλου.

Ο κ. Νίκας στην τελευταία του ομιλία στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με το ποίημα “Παιδί, το περιβόλι μου” του Κωστή Παλαμά, παρέδωσε άτυπα στον κ. Βασιλόπουλο επισημαίνοντάς του τι κατά τη γνώμη του θα πρέπει να προσέξει.

Για την προστασία του δημόσιου χώρου, ο κ. Νίκας είπε ότι η νέα δημοτική αρχή θα δεχθεί μεγάλη πίεση από επιθετικούς επαγγελματίες. Στην συνέχεια είπε ότι θα πρέπει να πιεστεί η χρήση του αυτοκινήτου, με τη δημιουργία νέων πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων - τονίζοντας ότι αυτή την πολιτική ακολουθούν όλες οι σύγχρονες πόλεις.

Για το πράσινο, είπε ότι πρέπει να φυτευτούν περισσότερα ψηλά δέντρα, αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια των θητειών του ο ίδιος έκανε ό,τι μπορούσε, αν και πολλοί δεν αγαπούσαν στην αρχή τα δέντρα.

Ο πολιτισμός ποιότητας είναι το παράθυρο της πόλης στον κόσμο, δήλωσε ο κ. Νίκας, παίρνοντας αποστάσεις από τον... "πολιτισμό της γουρνοπούλας". Αφήνοντας αιχμές κατά της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, που δεν έδωσε ούτε 1 ευρώ για το Φεστιβάλ Χορού, ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χάριτση επειδή διασφάλισε την τριετή χρηματοδότηση του θεσμού.

"Να είστε όλοι καλά. Ζήτω η Καλαμάτα. Ζήτω ο Δήμος Καλαμάτας” είπε ο κ. Νίκας κλείνοντας την τελευταία του ομιλία στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από τρεις θητείες.

Θ.Λ.