Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 09:21

Διαβουλεύσεις με Αλειφέρη και Οικονομάκου: “Ψήνονται” οι αντιδήμαρχοι στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

 

Αύριο Τετάρτη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος να ανακοινώσει τα ονόματα των αντιδημάρχων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και τις κινήσεις που καταγράφονται στο Δημαρχείο, ως σίγουροι αντιδήμαρχοι φέρονται οι Γιώργος Φάβας (το πιθανότερο Οικονομικών και Περιουσίας), Γιάννης Μπάκας (Συντήρησης Υποδομών και Δημοτικών Ενοτήτων) και Νίκος Μπασακίδης (Πολεοδομίας, Νέων Τεχνικών Εργων και Προγραμματισμού).

Από κει και πέρα, σήμερα πρόκειται να ξεκαθαρίσει οριστικά τι θα γίνει με τις συμπράξεις και τις συνεργασίες με τις μειοψηφίες, ώστε να αποφασιστεί ποιες παρατάξεις και πόσες θέσεις αντιδημάρχων θα πάρουν.

Ο κ. Βασιλόπουλος, απαντώντας στην προχθεσινή συνεδρίαση των δημαιρεσιών, στην κριτική που δέχθηκε για το γεγονός ότι δεν ξεκαθάρισε το τοπίο των συμπράξεων, ανέφερε πως η πλειοψηφία δεν επιτυγχάνεται μόνο με συμπράξεις, αλλά και με μνημόνιο συνεργασίας προγραμματικών συγκλίσεων και με συνεργασία ανά θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δήλωσε ότι “σύμπραξη δεν υπάρχει” και πως “αν υπήρχε, θα είχε κατατεθεί”. Και υπενθύμισε ότι στις συναντήσεις του με τους επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών ζήτησε απ’ όλους συνεργασία.

Το πιθανότερο είναι ο δήμαρχος να προχωρήσει σε μνημόνιο συνεργασίας προγραμματικών συγκλίσεων με τις παρατάξεις της Ελένης Αλειφέρη και της Μαρίας Οικονομάκου, ώστε η καθεμία απ’ αυτές να πάρει από μία θέση αντιδημάρχου. Και αυτές τις θέσεις φέρεται να καταλαμβάνουν σύμβουλοι και όχι οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων. Από την παράταξη της Ελ. Αλειφέρη ακούγεται το όνομα του Τάσου Αγγελή, ενώ η Μαρ. Οικονομάκου φέρεται να έχει ζητήσει τη θέση της προέδρου της “Φάρις”.

Μέχρι πριν τη συνεδρίαση των δημαιρεσιών, θέση ευθύνης τουλάχιστον σε νομικά πρόσωπα διεκδικούσε και η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη, η οποία όμως αποχώρησε από τις δημαιρεσίες πριν την εκλογή των μελών στις Επιτροπές (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής), αντιδρώντας στο ότι ο δήμαρχος δεν ξεκαθάρισε τις συμπράξεις, ώστε να μείνει θέση στις επιτροπές για την παράταξη ως η επόμενη εκλογική δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αύριο μαζί με τους αντιδημάρχους αναμένεται να ανακοινωθεί και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, αφού πρόκειται για επιχείρηση με πολύ σοβαρά αντικείμενα και με σημαντικά θέματα σε εξέλιξη.

Γ.Σ.