Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 15:08

Σωστή επιλογή η βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου

Γράφτηκε από την
Σωστή επιλογή η βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου

 

Παρακολουθώ έκπληκτος (οδυνηρά) τις επιθέσεις που δέχεται η επιλογή της κυβέρνησης (των αρμοδίων υπουργείων) από τους κυβερνητικούς βουλευτές(!) και τον νεοδημοκρατικό περιφερειάρχη, για την κατασκευή τμήματος του οδικού άξονα Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη και Καλαμάτα - Κορώνη.

Και όλος ο θόρυβος δεν αφορά το σύνολο του έργου αλλά το τμήμα του από Καλαμάτα ως το Ριζόμυλο.

Την επιλογή της κυβέρνησης για το τμήμα αυτό του άξονα ανακοίνωσε με δημοσίευμά του ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος μετά από συναντήσεις του με τους αρμόδιους υπουργούς. Και η επιλογή -σωστότατη- είναι όχι το «νέο τείχος του αίσχους» των θιασωτών της παραλιακής χάραξης αλλά η «νέα μελέτη» που προκρίνει τη βελτίωση του

υπάρχοντος δρόμου μέχρι το Ριζόμυλο.

Από τη στιγμή της δημοσίευσης της επιστολής του Γιάννη Λαμπρόπουλου ξέσπασε ενορχηστρωμένος πόλεμος κατά της απόφασης της κυβέρνησης, από τον περιφερειάρχη και νεοδημοκράτες βουλευτές. Ενας μάλιστα εξ αυτών, ο κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, πολιτικός μηχανικός εξειδικευμένος -λέει- στην οδοποιία, ξιφούλκησε λάβρος υπέρ της «παραλιακής χάραξης» χωρίς να πείθει για τις γνώσεις και την εμπειρία του -την επαγγελματική μάλιστα- κανέναν.

Μας λέει λοιπόν βαρύγδουπα ο νέος βουλευτής και οδοποιός «το ύψος του δρόμου (που προβλέπεται να είναι επτά µέτρα (7,00 µ. χωρίς αυτό να αποκλείει ότι μπορεί να είναι και μεγαλύτερο), δεν θα υπερβαίνει το ύψος ενός διώροφου σπιτιού»!!! Πρώτη μου φορά ακούω μηχανικό να μετράει τις διαστάσεις με διώροφα σπίτια. Αλήθεια βουλευτή μου μπορείς να μου πεις πώς θα ενεργοποιήσουμε το καινοφανές μέτρο του διώροφου σπιτιού προκειμένου να μετρήσουμε μήκος ή πλάτος και όχι ύψος, δηλαδή πώς θα βάλουμε το σπίτι;

Μας διαβεβαιώνει ακόμα ο οδοποιός βουλευτής ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος πλημμύρας όχι με στοιχεία αλλά επί λόγω τιμής, ενώ αντιπαρέρχεται το τεράστιο θέμα της αλλαγής του μικροκλίματος που θα επιφέρει αναπόφευκτα το ανοσιούργημα ύψους επτά μέτρων από τη Δυτική Παραλία ως τον Ριζόμυλο, αφού θα κοπεί εντελώς η θαλάσσια αύρα που μέχρι τώρα ζωογονεί πολλαπλά όλη αυτή την τεράστια περιοχή χαρίζοντάς της δροσιά, γονιμότητα, ζωή κ.λπ.

Στερούνται λέει επιστημονικής τεκμηρίωσης «οι απόψεις ότι το ύψος της παραλιακής χάραξης που δεν ξεπερνά αυτό ενός διώροφου σπιτιού, θα κόβει τον αέρα ή τη θέα ή θα δημιουργεί κινδύνους πλημμύρας», θαυμάστε οδοποιό. Μπορείς να μας πεις βουλευτή μου, πού σε όλη την Ευρώπη έχει συμβεί να κάνεις ένα τεράστιο τοίχο πεντακόσια μέτρα από τη θάλασσα μέσα σε μία

μαγευτική και παραγωγική πεδιάδα, αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες ενός τέτοιου ανοσιουργήματος; Και μάλιστα όταν αυτή δεν είναι λύση ανάγκης αλλά καπρίτσιο του τύπου «Θα γίνει αυτό που λέμε εμείς έτσι για να μας περάσει... να...».

Αναφέρομαι εκτεταμένα στον οδοποιό βουλευτή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται ο περιφερειάρχης και οι ομονοούντες υπόλοιποι.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο στο κείμενό μου αυτό. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση σωστά από κάθε άποψη αποφάσισε την επιλογή της βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου και δεν θα υπαναχωρήσει κάτω από την πίεση της φάλτσας χορωδίας που προαναφέρω. Κλειστός αναπτυξιακός δρόμος δεν υπάρχει και «φιλέτο» είναι όλη η έκταση μέχρι τον υπάρχοντα και υπό βελτίωση δρόμο και όχι μόνο τα 400 μέτρα μέχρι την απειλή του νέου τείχους του αίσχους.

Και κάτι για τη δημοτική μας αρχή. Εχει αργήσει να τοποθετηθεί δημόσια και προς το συμφέρον του δήμου μας. Είναι κατεπείγον να προστατεύσει την πόλη και τη μείζονα περιοχή από τον ζοφερό κίνδυνο που τις απειλεί.

 

Με τιμή,

Χρίστος Κωνστ. Χριστόπουλος

Πρώην δήμαρχος Μεσσήνης


NEWSLETTER