Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 09:39

Δυτική Μάνη: Ανακοίνωσε τρεις αντιδημάρχους ο Γιαννημάρας

Γράφτηκε από την

 

Τους νέους αντιδημάρχους Δυτικής Μάνης όρισε ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας.

Σύμφωνα με την απόφασή του, αντιδήμαρχοι ορίζονται οι Δημήτρης Χρηστέας, Χρήστος Λυμπερέας -ο οποίος θα αναπληρώνει το δήμαρχο κατά την απουσία του- και Γιώργος Βαβαρούτσος, όλοι προερχόμενοι από την παράταξή του.

Πιο αναλυτικά, ο Δ. Χρηστέας αναλαμβάνει αρμοδιότητες που αφορούν: α) Την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και τα πάσης φύσεως τεχνικά θέματα, καθώς και τη δημοτική περιουσία. β) Την αποκατάσταση των παιδικών χαρών. γ) Τα θέματα διαφάνειας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του προγράμματος «Διαύγεια». δ) Τα θέματα αθλητισμού και νεολαίας. ε) Την τέλεση γάμων απουσιάζοντος του δημάρχου.

Ο Χρ. Λυμπερέας αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες: α) Της ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών. β) Της κυκλοφορίας (σήμανση οδών, στάθμευση κ.λπ.). γ) Της πολιτικής προστασίας. δ) Των αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων. ε) Των προμηθειών. στ) Της εποπτείας των παραλιών και αιγιαλού και ζ) του περιβάλλοντος και του πρασίνου.

Ο Γ. Βαβαρούτσος αναλαμβάνει τις εξής αρμοδιότητες: α) Καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων. β) Ηλεκτροφωτισμός. γ) Διαχείριση των αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων. Αναλαμβάνει επίσης την ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών στη Δημοτική Ενότητα Αβίας, την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων που εκτελούνται εκεί, τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού της σε καλή κατάσταση, τη συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους, και την υπογραφή -με εξουσιοδότηση του δημάρχου- βεβαιώσεων και πιστοποιητικών που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες της συγκεκριμένης Δ.Ε.

Η θητεία των αντιδημάρχων είναι διάρκειας 2 ετών (από 1 Σεπτεμβρίου 2019 έως 31 Αυγούστου 2021).