Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 09:02

Ανακοινώθηκαν οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας - Επιβεβαιώθηκε η συνεργασία με Αλειφέρη και Οικονομάκου (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Tέσσερις αντιδημάρχους από την πλειοψηφία με πρόσωπο - έκπληξη τον Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο νέο δημοτικό σύμβουλο, την Ελένη Αλειφέρη και τον Παύλο Κλάδη από το συνδυασμό της Μαρίας Οικονομάκου, ανακοίνωσε και παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι με τις παρατάξεις Οικονομάκου - Αλειφέρη υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας και όχι σύμπραξη και δήλωσε πως θα δοθούν θέσεις ευθύνης σε Νομικά Πρόσωπα και σε άλλες παρατάξεις των μειοψηφιών.

Οι 6 αντιδήμαρχοι (η θητεία τους μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020), είναι: Γιώργος Φάβας (Οικονομικών και Περιουσίας), Ελένη Αλειφέρη (Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού κι Επιχειρηματικότητας), Νίκος Μπασακίδης (Πολεοδομίας, Νέων Τεχνικών Εργων, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), Γιάννης Μπάκας (Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας), Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος (Συντήρησης Υποδομών και Δημοτικών Ενοτήτων), Παύλος Κλάδης (Κοινωνικής Μέριμνας και Διοικητικών Υπηρεσιών).

Αναπληρωτής δημάρχου για τον πρώτο χρόνο θα είναι ο Ν. Μπασακίδης. Ο Γ. Φάβας θα είναι πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλη οι Ν. Μπασακίδης και Γ. Μπάκας. Ο Ν. Μπασακίδης θα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και μέλη οι Γ. Μπάκας και Γ. Φάβας.

Ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι τους αντιδημάρχους θα συνεπικουρούν εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, ανά τομέα αρμοδιότητας, που θα ανακοινωθούν με νεότερη απόφαση. Ανέφερε ότι στο τέλος της θητείας τους οι αντιδήμαρχοι θα κάνουν απολογισμό της δράσης τους και θα αξιολογηθούν οι επιδόσεις τους, με δυνατότητα παράτασης της θητείας τους για έναν χρόνο ακόμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο δήμαρχος δήλωσε ότι είναι πιστός στις προεκλογικές και μετεκλογικές του δεσμεύσεις, πως όσοι θέλουν να συνεργαστούν θα λάβουν θέσεις ευθύνης. Ανέφερε ότι “θα δείτε και άλλες συνεργασίες για τα Νομικά Πρόσωπα”, είπε πως σύμπραξη δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά μνημόνιο συνεργασίας, εκτιμώντας ότι “είναι δύσκολο ένας συνδυασμός να πει καταργώ τη λειτουργία μου και συμπράττω με το συνδυασμό του δημάρχου”. Παρατήρησε ότι θα υπάρξουν συνεργασίες και με άλλες παρατάξεις για τα Νομικά Πρόσωπα και ξεκαθάρισε πως “εγώ αυτή τη στιγμή μιλώ με επικεφαλής” και όχι με συμβούλους. Είπε ότι “συνεργασίες υπάρχουν, που μπορεί αύριο να μην υπάρχουν” και πρόσθεσε: “Θεωρώ ότι θα υπάρχει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πλειοψηφία μπορεί να κριθεί σε κάθε θέμα”.

Η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη, επικεφαλής της παράταξης “Πρωτεύουσα Δύναμη” μίλησε για καλή εκκίνηση και παραγωγή έργου στο δήμο, ενώ για τον τομέα ευθύνης της παρατήρησε πως “είναι πολύ σημαντικό για το Δήμο Καλαμάτας το ότι δημιουργείται αντιδημαρχία μ’ αυτό το περιεχόμενο. Είναι πολύ σημαντικός για την τοπική οικονομία”. Στάθηκε στη συνεργασία και με άλλους φορείς, για να αποδώσουν αυτά που αναμένουν οι συμπολίτες μας κι επεσήμανε ότι “οι συνεργασίες δεν είναι πάντα εύκολες, αλλά τις οφείλουμε. Οι πολίτες ψήφισαν και με τη λογική ότι θα υπάρξουν συνεργασίες. Στοιχειώδης πολιτική συνείδηση επιβάλλει να το προσπαθήσουμε, εύκολα ή δύσκολα”.

Η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” που ήταν  παρούσα, υπενθύμισε ότι είχαν πει πως θα στηρίξουν τον Θανάση Βασιλόπουλο τη δεύτερη Κυριακή και δήλωσε πως “είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο που τον περιμένει. Θα είμαστε πλάι του, θα είμαστε όλοι μαζί να συνδιοικήσουμε το δήμο, παραμένοντας στις αρχές μας και στα πιστεύω μας”. Δήλωσε ότι πιστεύει στον κ. Κλάδη, αναφέροντας πως όλοι οι σύμβουλοι του συνδυασμού της θα πάρουν θέσεις ευθύνης, ενώ σημείωσε ότι πιστεύει και στον Θανάση Βασιλόπουλο.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας ανέφερε ότι “προστατεύουμε τους δημότες μας. Θέλουμε η πόλη μας να είναι ασφαλής, καθαρή, να είναι πόλη των χρωμάτων και των συναισθημάτων”.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας είπε για τον τομέα ευθύνης του ότι “είναι μια πολύ υπεύθυνη θέση, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας” κι εξέφρασε την πίστη ότι θα ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντα που του ανέθεσε ο δήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος Παύλος Κλάδης υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα και είπε πως για να πετύχει κάποιος πρέπει να διαθέτει ταλέντο, τόλμη, τύχη και τιμιότητα. Δήλωσε ότι θα προσφέρει άμισθα και πως θα έχει ανοιχτή την πόρτα του γραφείου του και της καρδιάς του και θα στηρίξει όλους τους δημότες χωρίς κομματικές διακρίσεις.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος δήλωσε ότι θα τιμήσει την επιλογή του δημάρχου, πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να φανεί αντάξιος στις προσδοκίες και η προσπάθειά του θα είναι άοκνη, ουσιαστική και αποτελεσματική.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης καλωσόρισε τις παρατάξεις Αλειφέρη και Οικονομάκου, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί τα καθήκοντά του σχετίζονται με τη συνέχεια του δήμου και με το αύριο, το μέλλον, όπως είναι η πολεοδόμηση, η επέκταση και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ενώ παρατήρησε ότι οι συνθέσεις γίνονται και από τις δύο πλευρές.

Γ.Σ.