Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 20:53

Συνάντηση 5 δημάρχων της Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Συνάντηση 5 δημάρχων της Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Πέντε δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων της Πελοποννήσου συναντήθηκαν χθες στο Δημαρχείο Τρίπολης με σκοπό τη σύνδεση 5 πόλεων ενόψει της επετείου 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στη συνάντηση πήραν μέρος από τη Μεσσηνία οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Πύλου - Νέστορος Τάκης Καρβέλας. Συμμετείχαν ακόμα οι δήμαρχοι Τρίπολης και Αιγιαλείας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς.

Σε καθεμιά από τις 5 πόλεις αντιστοιχίζονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα του Αγώνα της Παλιγγενεσίας των Ελλήνων: Αίγιο - μυστική συνέλευση, Καλάβρυτα - απόφαση έναρξης, Καλαμάτα - απελευθέρωση, Τρίπολη - άλωση, Πύλος - ναυμαχία Ναυαρίνου.
Οσοι μετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν τη βούλησή τους για συνεργασία με σκοπό την προβολή του ιστορικού ρόλου αυτών των 5 πόλεων και τη διεκδίκηση ειδικού προγράμματος εκδηλώσεων, ενόψει του εθνικού εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την ελευθερία των Ελλήνων.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER