Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 20:53

Συνάντηση 5 δημάρχων της Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Γράφτηκε από την

Πέντε δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων της Πελοποννήσου συναντήθηκαν χθες στο Δημαρχείο Τρίπολης με σκοπό τη σύνδεση 5 πόλεων ενόψει της επετείου 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στη συνάντηση πήραν μέρος από τη Μεσσηνία οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Πύλου - Νέστορος Τάκης Καρβέλας. Συμμετείχαν ακόμα οι δήμαρχοι Τρίπολης και Αιγιαλείας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς.

Σε καθεμιά από τις 5 πόλεις αντιστοιχίζονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα του Αγώνα της Παλιγγενεσίας των Ελλήνων: Αίγιο - μυστική συνέλευση, Καλάβρυτα - απόφαση έναρξης, Καλαμάτα - απελευθέρωση, Τρίπολη - άλωση, Πύλος - ναυμαχία Ναυαρίνου.
Οσοι μετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν τη βούλησή τους για συνεργασία με σκοπό την προβολή του ιστορικού ρόλου αυτών των 5 πόλεων και τη διεκδίκηση ειδικού προγράμματος εκδηλώσεων, ενόψει του εθνικού εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την ελευθερία των Ελλήνων.