Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 13:20

Μνημόνιο συνεργασίας για το κάστρο Σαφλάουρο

Γράφτηκε από την
Μνημόνιο συνεργασίας για το κάστρο Σαφλάουρο

Αφορμή για μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Μεσσήνης και Δήμου Τριφυλίας” είναι το κάστρο Σαφλάουρο, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Γιάννης Λάσκαρης.

Επίσημα κάνω έκκληση στους δύο Δήμους Μεσσήνης και Τριφυλίας, να επικεντρωθούν στην ανάδειξη του κάστρου και της ευρύτερης περιοχής μέσα από ένα μνημόνιο συνεργασίας (με σύμπραξη συλλόγων φορέων κλπ) όπου στοχευμένα θα αναζητηθούν επεμβάσεις, όπως στην αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου αλλά και του οδικού δικτύου” αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει: “Μέσα από την επανεκκίνηση της ανάδειξης του μνημείου θα επιτευχθεί η πολυπόθητη κινητικότητα, καθώς όλα αυτά τα χωριά αποτελούν τα πλέον απομακρυσμένα της περιφέρειάς τους και με λιγοστές προοπτικές. Αν καλλιεργηθεί και προωθηθεί δυναμικά η επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή, που φημίζεται για τη φιλοξενία της, τα γραφικά χωριά της, τα αρχιτεκτονικά της μνημεία και τα παραδοσιακά καφενεία της, τότε θα ακολουθήσει μια ευρύτερη ανάπτυξη που ίσως φέρει θέσεις εργασίας, αλλά και θα καταστεί δυνατόν να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα που ευδοκιμούν σε αυτή την περιοχή και είναι εξαιρετικής ποιότητας”.


NEWSLETTER