Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 18:09

Ετοιμάζουν ντοκιμαντέρ για την Καλαμάτα του 1821

Γράφτηκε από την
Ετοιμάζουν ντοκιμαντέρ για την Καλαμάτα του 1821

Σύσκεψη για το πρόγραμμα “Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας”, πραγματοποιήθηκε χθες στο νέο Δημαρχείο της πόλης, υπό την προεδρία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου παρουσία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαου Ζαχαριά.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προβολή και ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων, μεταδίδοντας τα μηνύματα που η Εθνική Επανάσταση του 1821 εμπεριέχει, τα οποία παραμένουν επίκαιρα.

Στη συνάντηση παρέστησαν αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακά στελέχη. Οπως ανακοινώθηκε από το δήμο, οι 3 συμμετέχοντες φορείς (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΚΕ «Φάρις» Δήμου Καλαμάτας και Viewmaster Films) προετοιμάζουν μία ταινία-ντοκιμαντέρ που θα αφηγείται πτυχές του «1821»στις διάφορες ελληνικές περιοχές με έμφαση στην Καλαμάτα, καθώς και ψηφιακές πολυμεσικές εφαρμογές που αναπλάθουν μνήμες και εικόνες στην πόλη σχετικά με το «1821». Επίσης, το Μάρτιο του 2020 προετοιμάζονται με τη συνεργασία συλλόγων, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των επαγγελματικών φορέων της πόλης, μέσω Επιμελητηρίου, καθημερινά πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις.

Οσοι μετείχαν στη συνάντηση, εξέφρασαν τη βούλησή τους για συνεργασία, με σκοπό την προβολή του ιστορικού ρόλου της Καλαμάτας, εν όψει του εθνικού εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ελευθερία των Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ, Καλαμάτα 1821 - Δρόμοι Ελευθερίας» έχει ενταχθεί στο ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του ΕΣΠΑ και σε αυτό συμπράττει ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησής του «Φάρις».


NEWSLETTER