Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 09:01

Δήμος Καλαμάτας: Προβληματισμός στην Οικονομική Επιτροπή για τις μεγάλες εκπτώσεις

Γράφτηκε από τον

 

Το θέμα των μεγάλων εκπτώσεων, σε συνδυασμό με το χρόνο εκτέλεσης των έργων, τέθηκε χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, στην πρώτη συνεδρίασή της κατά τη νέα δημοτική θητεία.

Το σοβαρό αυτό θέμα έθεσε ο Βασίλης Τζαμουράνης, μέχρι πρότινος και για πολλά χρόνια διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου. Ο άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα καλύτερα από τον καθένα, στα ζητήματα υλοποίησης των δημοσίων έργων, πρότεινε, όπως είπε, “να διαμορφώσουμε μια πολιτική ως δήμος απέναντι σ’ αυτά τα ζητήματα”.

Ο Τάσος Αγγελής, πολιτικός μηχανικός στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σύμβουλος από το συνδυασμό της Ελένης Αλειφέρη, δήλωσε ότι συμφωνεί, “ιδιαίτερα στα ηλεκτρομηχανολογικά υλικά που έχουν μία συγκεκριμένη τιμή”.

Στη συνέχεια, στο θέμα της κατάρτισης των όρων και της σύνταξης διακήρυξης για την ολοκλήρωση και το φωτισμό των γηπέδων στο Ασπρόχωμα (του Απόλλωνα και το δημοτικό), σύμφωνα με τους όρους που είχε θέσει η υπηρεσία, η προθεσμία υλοποίησης του έργου ήταν 90 ημέρες. Ο κ. Τζαμουράνης ζήτησε να αυξηθεί και να γίνει 120 ημέρες, λόγω των ηλεκτρομηχανολογικών που περιλαμβάνονταν στο έργο. Ο κ. Αγγελής συμφώνησε με την πρόταση για ένα μήνα επιπλέον, γιατί όπως ανέφερε, “ένα μήνα θα χρειαστεί ο ανάδοχος για να ενημερωθεί το έργο”.

Τελικά ομόφωνα η επιτροπή αποφάσισε την αλλαγή και την υλοποίηση του έργου σε 120 ημέρες.

Γ.Σ.