Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 08:29

Καλαμάτα: Κοσμόπουλος για τα πρώτα “φάλτσα” της δημοτικής αρχής

Γράφτηκε από την

 

Τα πρώτα “φάλτσα” της δημοτικής αρχής επισημαίνει με ανάρτησή της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο.

Χαρακτηριστικά στο σημείωμα - κριτική της η παράταξη “Καλαμάτα Μπροστά” αναφέρει: “Με τη συμπλήρωση ενδεκαημέρου από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου δημάρχου κ. Βασιλόπουλου και με προβληματισμό παρακολουθούμε ένα μπαράζ κινήσεων, που δεν έχουν καμιά σχέση με τις προεκλογικές και (κυρίως) μετεκλογικές εξαγγελίες του.

1. Η επιλογή συμβούλων από παρατάξεις δήθεν της μειοψηφίας, ενώ συμμετέχουν με αντιδημάρχους (από τη μια παράταξη μάλιστα η επικεφαλής) στη διοίκηση του δήμου, αλλοιώνει τη σύνθεση των επιτροπών. Το γεγονός σχολιάστηκε δυσμενέστατα από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. (πλην Λακεδαιμονίων βέβαια) και το σύνολο των ΜΜΕ της πόλης μας.

2. Η εντελώς διαφορετική θέση του δημάρχου από την προεκλογική του, στο μείζον θέμα του στρατοπέδου. Αλλαγή θέσης, που δεν προήλθε μετά από συνεδρίαση και απόφαση του Δ.Σ. Εκτός αν ο κ. δήμαρχος θεωρεί ότι έχει την άνεση να διαφοροποιεί τη θέση του αναιτιολόγητα, όσον αφορά σημαντικά θέματα της πόλης. Το γεγονός επίσης σχολιάστηκε αρνητικά.

3. Η παντελώς αβάσιμη αιτιολογία του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής (αφού προηγήθηκαν οι γνωστές "ηθικοπλαστικές" νουθεσίες) για τις μετακινήσεις σε διάφορες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του πρώην δημάρχου. Η εξήγηση βασίσθηκε ότι σκοπός ήταν η εξασφάλιση γνώσης και εν συνεχεία η μετάδοσή της! Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Κοσμόπουλος διαμαρτυρήθηκε όχι για το κόστος αυτό καθ' αυτό, αλλά για την "ιδιοκτησιακή αντίληψη" του πρώην, απέναντι στον δήμο.

Εχουμε όλη την καλή διάθεση να θεωρήσουμε τις κινήσεις αυτές τα "αβέβαια πρώτα βήματα", αλλά αναμένουμε διορθωτικές κινήσεις και απαραίτητα αποφυγή παρομοίων καταστάσεων στο μέλλον”.