Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 08:09

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Σημαντικό έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Καλαμάτας, με το οποίο θα τεθεί εκτός λειτουργίας όλο το παλιό δίκτυο από αμίαντο, πρόκειται να υλοποιήσει η ΔΕΥΑΚ.

Είναι προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”.

Χθες αποσφραγίστηκαν οι προσφορές του διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν 6 εταιρείες και τη μεγαλύτερη έκπτωση προσέφερε η AGT Constructions ATE με 31,99%, η οποία θα προταθεί να αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ.

Το έργο, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Επιχείρηση, έχει ως αντικείμενο την αντικατάσταση με αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς τμημάτων του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, που σήμερα παρουσιάζουν μεγάλες διαρροές και συχνές βλάβες.

Μετά την αντικατάσταση αγωγών από αμίαντο και την τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς, μήκους 57.600 μέτρων στην Καλαμάτα, που ολοκληρώθηκε πριν περίπου 3 έτη, το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ολοκλήρωση της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην Καλαμάτα και στην αντικατάσταση τμήματος των πεπαλαιωμένων χυτοσιδηρών σωλήνων στο κέντρο της πόλης. Στο έργο συμπεριλαμβάνονται οι μεταφορές των υδατοπαροχών από τα παλαιά στα νέα δίκτυα και όλες οι συνδεσμολογίες για τη σωστή λειτουργία των νέων δικτύων.

Ολοι οι αγωγοί προβλέπεται να κατασκευαστούν από σωλήνες πολυαιθυλενίου. Τα συνολικά μήκη ανά διατομή και υλικό των προτεινόμενων αγωγών είναι: Πολυαιθυλένιο διατομής Φ90 σε μήκος 20.144 μέτρων και πολυαιθυλένιο διατομής Φ160 – Φ200 σε μήκος 5.480 μέτρων.