Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 21:12

Τριφυλία: Συνεργασία με Λεβεντάκη ανακοίνωσε ο Ανδρινόπουλος - Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Τσακανίκας

Γράφτηκε από την
Τριφυλία: Συνεργασία με Λεβεντάκη ανακοίνωσε ο Ανδρινόπουλος - Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Τσακανίκας

 

Τη συνεργασία του με την παράταξη του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη ανακοίνωσε χθες βράδυ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Η Τριφυλία Αλλάζει” αναλαμβάνει μάλιστα εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων. Επιβεβαιώθηκαν λοιπόν οι πληροφορίες, που έκαναν λόγο για συνεργασία των δύο πλευρών ισχυροποιώντας έτσι τη δημοτική αρχή Τριφυλίας.

Στην σχετική του επιστολή ο κ. Ανδρινόπουλος αναφέρει: “Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι, μετά από αρκετή σκέψη και περισυλλογή και συγχρόνως συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους συνεργάτες μου, με εκπροσώπους φορέων και εκπροσώπους τοπικών συμβουλίων, αλλά και με συμπολίτες μας από όλη την Τριφυλία και λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών στο δήμο μας, αποφάσισα να συνεργασθώ με τον εκλεγέντα δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γεώργιο Λεβεντάκη. Οι λόγοι που με οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση είναι οι εξής: Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής επιβάλλει τις συνεργασίες. Τα αποτελέσματα των εκλογών της πρώτης Κυριακής έδειξαν ότι δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία ουδενός. Οι συμπολίτες μου Γαργαλιανιώτες μου έδωσαν τη σχετική πλειοψηφία στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Αυτό το γεγονός μού επιβάλλει ένα ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης έναντι της ιδιαίτερης πατρίδας μου, χωρίς καθόλου να παραγνωρίζω και τις υποχρεώσεις μου έναντι του συνόλου του Δήμου Τριφυλίας, τον οποίο έχω υπηρετήσει και θα συνεχίζω να υπηρετώ με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον. Η διοίκηση και η πρόοδος του δήμου μας στην τετραετία που έρχεται δεν μπορεί να γίνει με περιχαρακώσεις και στενές εγωιστικές αντιλήψεις. Απαιτεί ευρύ πνεύμα συνεργασίας, διαλόγου, διοικητικές ικανότητες και δημιουργική δράση. Κυρίως δράση. Το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής έδειξε ότι ο λαός της Τριφυλίας στην συντριπτική του πλειοψηφία (περίπου 70%) καταδικάζει το παλαιό και αναζητεί το καινούργιο.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη και ιδιαίτερα τις προοπτικές του αύριο, ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση συνεργασίας του δημάρχου κ. Λεβεντάκη και αποφάσισα να συνεργασθώ μαζί του από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου στη ΔΕ Γαργαλιάνων και να διαθέσω και στελέχη της παράταξής μου για να στελεχώσουν θέσεις ευθύνης, για το συμφέρον του Δήμου Τριφυλίας στο σύνολό του. Θέτω τις οποιεσδήποτε ικανότητές μου (μικρές ή μεγάλες) και τις πλούσιες εμπειρίες μου στην υπηρεσία των συνδημοτών μου. Θέλω να πιστεύω ότι στη νέα μου θέση θα έχω την αποδοχή σας και τη βοήθειά σας. Η ζωή έχει δείξει ότι τα γεγονότα κρίνουν τον καθένα μας και όχι μόνο οι αγαθές προθέσεις. Είμαι αποφασισμένος να αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να δικαιώσω αυτούς που με στήριξαν και με στηρίζουν στις αυτοδιοικητικές μου δραστηριότητες.

Ανεξαρτητοποίηση Τσακανίκα

Παράλληλα ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσακανίκας έκανε γνωστή στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του πρώην δημάρχου Τάκη Κατσίβελα. Ο κ. Τσακανίκας επικαλέστηκε “προσωπικούς λόγους” και πλέον μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για προσχώρησή του σε άλλη παράταξη.


NEWSLETTER