Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 09:39

Αντιπαράθεση για τη συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

 

Το θέμα της συνεργασίας της παράταξης του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με τις παρατάξεις της Μαρίας Οικονομάκου και της Ελένης Αλειφέρη και της τεράστιας πλειοψηφίας (7 - 2) που έχει δώσει στις Επιτροπές, με βάση το νόμο Θεοδωρικάκου, παντελώς ασύμβατης με το εκλογικό αποτέλεσμα, συζητήθηκε έντονα χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, με καταγγελτικά σχόλια από τις μειοψηφίες.

Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη Γιώργος Σωφρονάς παρατήρησε ότι “αγγίζει τα όρια της πολιτικής ύβρεως η σύνθεση της Επιτροπής” και έκανε λόγο για μέλη που έχουν πάρει θέσεις μειοψηφίας, ενώ ανήκουν στην πλειοψηφία. Επιδοκίμασε τη στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που “είχε την παλικαριά να μην παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις της Επιτροπής” και προέτρεψε “να δώσετε τη μία από τις δύο θέσεις στις μειοψηφίες”. Συνέχισε, λέγοντας ότι “το χειρότερο είναι τα όργανα να έχουν μια παρεΐστικη αντίληψη. Δεν είναι παρέα το Συμβούλιο και οι επιτροπές, υπηρετούμε τον κόσμο”, ενώ εξήγησε πως “ύβρις είναι η αλαζονεία, το ό,τι μπορώ και το κάνω”.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης απάντησε ότι “δεν είμαστε η παράταξη του δημάρχου και κάνουμε ό,τι θέλουμε. Δεν θα λειτουργήσουμε έτσι”.

Ο σύμβουλος της παράταξης Μαρίας Οικονομάκου Γιάννης Ζαφειρόπουλος ζήτησε απάντηση στην  ερώτηση “ποιοι είναι οι 7 και ποιοι οι 2;”.

Ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος παρατήρησε πως “η δημοτική αρχή έχει θηριώδη πλειοψηφία στις επιτροπές. Εσείς και η κυβέρνηση έχετε καταργήσει αυτά που λένε τα βιβλία για την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία”. Και σχολίασε επικριτικά το γεγονός “να ασκείς διοίκηση και να κάνεις κι έλεγχο στη διοίκηση”.

Κλείνοντας, ο Γ. Σωφρονάς απάντησε στον κ. Ζαφειρόπουλο ότι “η ερώτηση επιβεβαιώνει την αναφορά μου περί πολιτικής ύβρεως”.

Γ.Σ.