Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 08:43

Λουκέτο σε ταβέρνα και μπαρ στην Παραλία της Καλαμάτας για παραβάσεις

Γράφτηκε από τον
Λουκέτο σε ταβέρνα και μπαρ στην Παραλία της Καλαμάτας για παραβάσεις

 

 

Την οριστική διακοπή λειτουργίας δύο επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ναυαρίνου, μιας ταβέρνας - ψητοπωλείου και ενός καλοκαιρινού μπαρ - κλαμπ, αποφάσισε ομόφωνα χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, λόγω σοβαρών παραβάσεων που έκαναν ή σημαντικών ελλείψεων που είχαν.

Πρώτα εξετάστηκε η περίπτωση που αφορούσε το καλοκαιρινό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ - κλαμπ) στην οδό Ναυαρίνου. Οπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπάλληλος του Τμήματος Ελέγχων και Αδειοδοτήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας Θανάσης Φειδάς έχει παραβιάσει τη μέγιστη ηχοστάθμη και το ωράριο λειτουργίας μουσικών οργάνων και έχει σφραγιστεί για 10 ημέρες από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, ενώ έχει και προσωρινή διακοπή λειτουργίας 25 ημερών από το δήμο. Ο ίδιος παρατήρησε πως πέρυσι είχε 3 προσωρινές διακοπές λειτουργίας, ενώ το φετινό καλοκαίρι η Αστυνομία τού βεβαίωσε 30 μηνύσεις, κυρίως για υπέρβαση ωραρίου μουσικής που έπαιζε από τις 3 έως τις 5 το πρωί. “Διευκολύνουμε τους επιχειρηματίες, αλλά πρώτα απ’ όλα εφαρμόζουμε το νόμο”, επεσήμανε ο αρμόδιος υπάλληλος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής - αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης αναγνώρισε πως “με το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, όσο αυστηροί και να είμαστε οι επιχειρηματίες θα ξεγλιστρήσουν”, ωστόσο ζήτησε από την υπηρεσία “να είστε αυστηροί, για να προστατεύετε εμάς τους αιρετούς”. Για το συγκεκριμένο κατάστημα ανέφερε ότι μία από τις τελευταίες μέρες που λειτούργησε, άκουγε πεντακάθαρα τη μουσική απ’ αυτό, στο σπίτι του 2 χιλιόμετρα μακριά, στις 7 το πρωί.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε ταβέρνα - ψητοπωλείο στην οδό Ναυαρίνου, η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, μεταξύ άλλων, δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και τοποθετημένο σύστημα τοπικής εφαρμογής επάνω από τις μαγειρικές εστίες.

Ο κ. Μπασακίδης διαβεβαίωσε ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει κάνει κάποια κίνηση να συμμορφωθεί, ενώ ενημέρωσε πως “είναι αρκετά επικίνδυνο και σήμερα επιδίδονται κλήσεις - ειδοποιήσεις σε άλλα 10 καταστήματα στη Ναυαρίνου για παρόμοιες ελλείψεις”.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας ανέφερε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση που αναβλήθηκε, ήταν παρών ο ιδιοκτήτης του καταστήματος “και μου έδειξε κάποια χαρτιά για ενέργειες που έχει κάνει. Επειδή πάμε για οριστικό κλείσιμο, πρέπει να καλούνται οι ιδιοκτήτες στη συνεδρίαση”. Αναρωτήθηκε “μήπως πρέπει να του δώσουμε εύλογη προθεσμία” και πρότεινε να αναβληθεί η λήψη απόφασης μέχρι την επόμενη συνεδρίαση και να πάρουν τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη να είναι παρών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση συμβούλου, ο κ. Φειδάς είπε ότι “ο καταστηματάρχης μπορεί να βγάλει νέα άδεια αν έχει όλα όσα απαιτούνται σε 15 ημέρες”. Σημείωσε, μάλιστα, ότι “η πρώτη ερώτηση του δημάρχου μετά το δυστύχημα (στην ταβέρνα της οδού Ηρώων) ήταν τι έχει κάνει η υπηρεσία. Ευτυχώς που δεν είχε στείλει χαρτί η Πυροσβεστική, γιατί... Οι 20 ημέρες προθεσμία για να ενημερωθεί και να εκφράσει τις απόψεις του ο ιδιοκτήτης, έχουν παρέλθει και ξαναπαρέλθει”.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Σαράντος Μαρινάκης δήλωσε με ξεκάθαρο τρόπο ότι θα υποστηρίξει την άποψη της υπηρεσίας, όπως κάνει πάντα.

Ο σύμβουλος Λεωνίδας Λιάππας τάχθηκε υπέρ της υπηρεσίας, αλλά αποδέχθηκε και τον προβληματισμό του Γ. Μπάκα.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας δήλωσε ότι θα συμφωνήσει με τον κ. Μαρινάκη κι επιβεβαίωσε πως ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να πάρει νέα άδεια σε 15 ημέρες.

Στην ψηφοφορία που προηγήθηκε για την αναβολή, υπέρ ψήφισε μόνο ο Γ. Μπάκας. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για το οριστικό κλείσιμο, υπήρξε ομόφωνη απόφαση, ο Γ. Μπάκας δήλωσε απών και αποχώρησε.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς εξέφρασε επιφυλάξεις, γιατί “το μαγαζί δουλεύει 50 - 60 χρόνια και μην του πάρουμε την άδεια και έχει κάνει καμιά κίνηση να συμμορφωθεί”. Ωστόσο, ψήφισε υπέρ του κλεισίματος.

Εξετάστηκαν δύο ακόμα περιπτώσεις, που προέρχονταν από αναβολή στις 10 Ιουλίου. Η μία για καφενείο στη οδό Μπουμπουλίνας, που είχε κάνει τροποποίηση όρων λειτουργίας και προσέφερε υπηρεσίες μαζικής εστίασης.

Ο κ. Φειδάς ανέφερε ότι σε επανελέγχους που ζήτησε η ιδιοκτήτρια, η αρμόδια υπηρεσία διαπίστωσε ότι εξακολουθεί να υφίσταται η τροποποίηση και να μην έχει γίνει συμμόρφωση. Ενημέρωσε πως η ιδιοκτήτρια προχώρησε σε ηλεκτρονική γνωστοποίηση λειτουργίας ως κατάστημα μαζικής εστίασης. Παρατήρησε, όμως, ότι λείπουν προϋποθέσεις για να λάβει τη σχετική άδεια και αν σε 15 ημέρες δεν τις έχει εξασφαλίσει, θα ληφθεί απόφαση οριστικής διακοπής και πρόστιμο. Για το λόγο αυτό το θέμα αποσύρθηκε.

Η άλλη ήταν για ψιλικατζίδικο στην οδό Μπουλούκου που είχε τροποποιήσει τους όρους λειτουργίας του για τους οποίους έχει αδειοδοτηθεί. Ο κ. Φειδάς ενημέρωσε ότι ο ιδιοκτήτης απέσυρε το κρεβάτι που είχε βάλει και το θέμα αποσύρθηκε οριστικά.

Γ.Σ.


NEWSLETTER