Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 13:32

Δεν θέλει συζήτηση για το στρατόπεδο ο Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

Την άποψη ότι δεν πρέπει να ξεκινήσουν ακόμα συζητήσεις για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας με τα 220 στρέμματα υποστήριξε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Απαντώντας αρνητικά σε ερώτηση-πρόταση του Βασίλη Κοσμόπουλου για έναρξη συζητήσεων αξιοποίησης του χώρου, ο δήμαρχος είπε ότι είναι “φιλέτο” και έχει αναπτυξιακές προοπτικές.

Συγκεκριμένα, ο Θαν. Βασιλόπουλος υπενθύμισε ότι παλιότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε υπέρ της παραμονής του στρατοπέδου, όπως ψήφισε σχεδόν το σύνολο του Συμβουλίου. Επιβεβαίωσε πάντως τις πληροφορίες ότι αναστέλλεται η λειτουργία του και ενισχύεται η Μονάδα Επιστράτευσης, ενώ για την απάντησή του προεκλογικά στην “Ε” για το στρατόπεδο παρατήρησε ότι “είχαμε απαντήσει στο plan b, στο ενδεχόμενο να κλείσει”. Δήλωσε πως “προσωπικά δε θέλω να κλείσει” και πρόσθεσε: “Αν είναι να κλείσει, πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά”.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας είπε ότι “έχουμε ψηφίσει υπέρ της παραμονής του στρατοπέδου” και παρατήρησε πως “εφόσον κλείσει, τότε να κάνουμε συζήτηση, να έχουμε plan b. Οχι εκ προοιμίου”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” Βασ. Κοσμόπουλος είπε ότι οδηγούμαστε σε υποβάθμιση του στρατοπέδου και πρότεινε να ξεκινήσουμε να συζητάμε για το τι μορφή θα έχει στο μέλλον,  για την αξιοποίηση του χώρου. Προέτρεψε μάλιστα να προετοιμαστούμε εγκαίρως για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο, ώστε να αποφύγουμε άλλους κινδύνους.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη” Δημήτρης Κουκούτσης παρατήρησε ότι

υπάρχει ειλημμένη απόφαση για κλείσιμο του στρατοπέδου και ρώτησε “αν είμαστε αποφασισμένοι για αγώνα”, προβάλλοντας τις κλιματολογικές συνθήκες, τα καινούργια κτήρια και τη θέση φιλέτο”. Τέλος, προέτρεψε να πληροφορηθούμε “ποιες είναι οι προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ”.

Γ.Σ.