Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 03:47

Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας: Εντονη αντιπαράθεση για την αγορά αυτοκινήτων

Γράφτηκε από τον

Εντονες αντιδράσεις και σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση προκάλεσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, η συζήτηση του θέματος τροποποίησης του προϋπολογισμού και εγγραφής ποσού 25.000 ευρώ σε σχετικό κωδικό για την αγορά αυτοκινήτου για τις ανάγκες των αιρετών. Η αντιπαράθεση ανέβηκε στα ύψη όταν συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα και πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία με ψήφους κατά, ακόμη και από την πλευρά της συμπολίτευσης. Μάλιστα χρειάστηκε να γίνουν αρκετές διευκρινίσεις και όπως ειπώθηκε θα εγγραφεί το ποσό των 25.000 στον συγκεκριμένο κωδικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθεί κιόλας. Μάλιστα από συμβούλους της πλειοψηφίας τονίστηκε πως θα πρέπει να αγοραστεί αυτοκίνητο μόνο αν βρεθεί κάποιο σε πολύ καλή ευκαιρία με τιμή κάτω των 10.000 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των αιρετών στις μετακινήσεις τους και η τεχνική υπηρεσία του δήμου.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξε σφοδρή κριτική μιλώντας για προκλητική πρόταση σε μια εποχή που τα προβλήματα είναι πολλά και για σπατάλη από την πλευρά του δήμου, που δείχνει τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του.
Πάντως το συγκεκριμένο θέμα προκάλεσε και νέες ενδοπαραταξιακές αντιδράσεις στον συνδυασμό της πλειοψηφίας καθώς η πρόταση δε βρήκε σύμφωνους αρκετούς σύμβουλους, και παρόλο που πέρασε σημειώθηκε ότι η Οικονομική Επιτροπή θα είναι τελικά αυτή που θα εγκρίνει το ποσό που θα δαπανηθεί, εφόσον δαπανηθεί.
Στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, επιλέχθηκε και ο δικαιούχος για την χρήση του λούνα παρκ στο φετινό πανηγύρι του Μελιγαλά με το αντίτιμο να είναι στα 2.200 ευρώ, ενώ υπήρξε και η σύμφωνη γνώμη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
Πάντως ήταν μια συνεδρίαση όπου και πάλι κυριάρχησαν οι υψηλοί τόνοι και οι αντιπαραθέσεις κυρίως μεταξύ του αντιδημάρχου Γιώργου Κατσαμπάνη και της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελένης Αλειφέρη.

Κ.Μπ.