Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 11:30

Ικανοποιητική η κατάσταση 77 σχολικών κτηρίων Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Ικανοποιητική κρίθηκε σε πρώτη φάση η κατάσταση των 77 σχολικών κτηρίων στο Δήμο Καλαμάτας σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες από τους συναρμόδιους φορείς. Υπάρχουν πάντως ακόμα περιθώρια βελτίωσης όπως τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Ειδικότερα στη χθεσινή σύσκεψη παρατηρήθηκε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των κτηρίων πληρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ενώ δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στον τομέα της ύδρευσης. Απαιτούνται όμως άμεσα ενέργειες από τις σχολικές επιτροπές για τον καθαρισμό της αυτοφυούς βλάστησης, ενώ σύντομα θα υπάρξει νέα σύμβαση για το θέμα της θέρμανσης. Παρεμβάσεις απαιτούνται και για τη διαγράμμιση τόσο των διαβάσεων, όσο και των γηπέδων στα περισσότερα σχολεία, ενώ για το θέμα της καθαριότητας σύντομα θα υπάρξει ανακατανομή του προσωπικού, αλλά και κάποιες προσλήψεις με βάση τις φετινές ανάγκες.
Σύμφωνα με τον κ. Νίκα πάντως προβληματισμός υπάρχει για το θέμα της φύλαξης των σχολείων, αφού το προσωπικό δεν επαρκεί. Η δημοτική αρχή προσανατολίζεται να εντείνει τη φύλαξη στις περισσότερες μονάδες μετά τις 2 μ.μ., οπότε τελειώνει το ωράριο, αλλά και στην τοποθέτηση συστημάτων συναγερμού.
“Παρότι δεν έχουμε λάβει ούτε 1 ευρώ ως δήμος από το υπουργείο για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, θα προχωρήσουμε άμεσα σε κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις” τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε τις προσεχείς μέρες θα ξεκινήσουν με αυτεπιστασία (με εργάτες μέσω κοινωφελούς εργασίας) η συντήρηση του νηπιαγωγείου στον Κορδία, η αλλαγή της στέγης στο 8ο Δημοτικό, ο έλεγχος της οροφής στο 7ο Δημοτικό, αλλά και η επισκευή της στέγης στο Δημοτικό Βέργας. Παράλληλα ετοιμάζεται εργολαβία για την υγρομόνωση αρκετών σχολικών κτηρίων. Η τελική σύσκεψη ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.