Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 14:26

Δήμος Τριφυλίας: Νέους αντιδημάρχους όρισε ο Λεβεντάκης

Γράφτηκε από την
Δήμος Τριφυλίας: Νέους αντιδημάρχους όρισε ο Λεβεντάκης

Ο αναμενόμενος ορισμός αντιδημάρχων από τις παρατάξεις των αντιπολιτεύσεων έγινε σήμερα από τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη.

Πρόκειται για τη Χάιδω Παναγιωτοπούλου επικεφαλής του συνδυασμού «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» και τον Αλέξανδρο Κουτρουμπή σύμβουλο του συνδυασμού «Η Τριφυλία Αλλάζει». Οπως είχε ανακοινωθεί εντεταλμένος σύμβουλος στη ΔΕ Γαργαλιάνων ορίστηκε ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος  επικεφαλής του συνδυασμού «Η Τριφυλία Αλλάζει», ενώ με την ίδια απόφαση δόθηκαν επιπλέον αρμοδιότητες στον ήδη ορισμένο αντιδήμαρχο Νικόλαο Φρούσο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ορισμός τους είναι για ένα χρόνο, ενώ στην απόφαση μνημονεύονται και τα πρακτικά έγκρισης των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τον ορισμό των συγκεκριμένων συμβούλων στη θέση του αντιδημάρχου. Ετσι επικαιροποιείται και επίσημα πλέον η συνεργασία, που είχαμε ήδη αναφέρει μέσα από τα ρεπορτάζ εδώ και καιρό, της πλειοψηφίας του κ. Λεβεντάκη με τους συνδυασμούς της κ. Παναγιωτοπούλου και του κ. Ανδρινόπουλου, όπου αν αθροιστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι 14, δηλαδή η πλειοψηφία από το σύνολο των 27 δημοτικών συμβούλων.

Οσον αφορά τις αρμοδιότητες: Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου ορίζεται αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού

και της μεταβιβάζει την αρμοδιότητα εποπτείας και ευθύνης, όπως παρακάτω: του Τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης. Του Τμήματος αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης σε θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στους τομείς της αρμοδιότητάς της.

Αντιδήμαρχος Αγροτικής Παραγωγής και Αγροτικής Ανάπτυξης ορίζεται ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής και του μεταβιβάζει την αρμοδιότητα εποπτείας και ευθύνης, όπως παρακάτω: του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής και Αγροτικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης σε θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στους τομείς της

αρμοδιότητάς της.

Εντεταλμένος σύμβουλος στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων ορίζεται ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, χωρίς αποδοχές και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες αντιδημάρχου, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 68 του ν. 4555/2018 που αφορούν τη δημοτική ενότητα και ιδίως: Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα. Τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας.

Την υπογραφή, με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων, που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας. Τη συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους. Την άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας που αφορά τη δημοτική ενότητα και την οποία μπορεί να του μεταβιβάζει με απόφασή του ο δήμαρχος.

Στις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Νικολάου Φρούσου προσθέτει την εποπτεία και ευθύνη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα την εποπτεία και ευθύνη των διοικητικών ενοτήτων: του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων, του Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, του Γραφείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού - Αθλητισμού και του Γραφείου «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER