Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 08:29

Καλαμάτα: Αντικαταστάτη Κλάδη στην αντιπολίτευση ψάχνει ο Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Αντικαταστάτη Κλάδη στην αντιπολίτευση ψάχνει ο Βασιλόπουλος

 

Μόλις χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος έκανε αποδεκτή τη γραπτή παραίτηση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Διοικητικών Υπηρεσιών Παύλου Κλάδη, που είχε υποβληθεί από τη Δευτέρα.

Η παραίτηση ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον κ. Κλάδη και την επικεφαλής της παράταξής του Μαρία Οικονομάκου, στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου, όπου υπογράφηκε το “διαζύγιο” της παράταξης με τη δημοτική αρχή.

Το γεγονός της καθυστερημένης αποδοχής οδήγησε σε φήμες σχετικά με τη στάση του κ. Κλάδη για όλο το υπόλοιπο διάστημα της δημοτικής θητείας.

Αντικαταστάτης αντιδήμαρχος δεν έχει οριστεί ακόμα, παρότι ο δήμαρχος την επόμενη μέρα του “διαζυγίου” είχε δηλώσει πως “αν την καταθέσει γραπτώς, θα την αποδεχθούμε και άμεσα, τη Δευτέρα, θα οριστεί άλλος αντιδήμαρχος”.

Το πιθανότερο είναι ο νέος αντιδήμαρχος να προέρχεται από την παράταξη της δημοτικής αρχής, αν και φαίνεται ο Θαν. Βασιλόπουλος να περιμένει την απάντηση μιας παράταξης της μειοψηφίας (πιθανόν του Μανώλη Μάκαρη) για την περίπτωση συνεργασίας και την παραχώρηση θέσης ευθύνης (αν όχι αντιδημάρχου σε Δ.Σ. Νομικού Προσώπου).

Το πιο λογικό σενάριο θέλει να γίνεται αντιδήμαρχος ο σύμβουλος της δημοτικής αρχής Σαράντος Μαρινάκης, που προοριζόταν για πρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ και να ακολουθούν “καραμπόλες” συμβούλων στη συγκεκριμένη επιχείρηση και στη “Φάρις”, όπου είχε συμφωνήσει η Μαρ. Οικονομάκου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER