Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 20:12

“Λαϊκή Συσπείρωση” κατά ανάληψης θέσης ευθύνης από Κουκούτση

Γράφτηκε από την
“Λαϊκή Συσπείρωση” κατά ανάληψης θέσης ευθύνης από Κουκούτση

Ολες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να πάρουν τις θέσεις που τους αναλογούν αντιπροσωπευτικά - αναλογικά και όχι να τις πάρουν μόνο οι πρώτες, ζητεί η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, για τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων στο δήμο.

Και καλεί τη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις των μειοψηφιών να τοποθετηθούν για τη στάση που θα κρατήσουν “απέναντι στην ακροδεξιά παράταξη και τον υπόδικo πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής”, αναφερόμενη στον Δημήτρη Κουκούτση.

Ενόψει της συνεδρίασης της ερχόμενης Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα οριστούν τα μέλη στα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων, η “Λαϊκή Συσπείρωση” παρατηρεί πως “αν κάποια παράταξη πάρει θέση ευθύνης (σε οποιοδήποτε πόστο) σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή, αυτομάτως θεωρείται και δημοτική αρχή, ασκεί διοίκηση από θέση εξουσίας. Ολα τα άλλα είναι γελοιότητες, ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς που λέει ο λαός”.

Για την αντιπροσωπευτική - αναλογική εκπροσώπηση που ζητεί, αναφέρει ότι “παρά τις εκτρωματικές «διορθώσεις του Κλεισθένη» μπορεί να υπάρξει μια αναλογική αντιπροσώπευση των παρατάξεων για να έχουν όλοι δικαίωμα λόγου και ψήφου”.

Οσον αφορά τον Δ. Κουκούτση δηλώνει πως “ο ναζί δημοτικός σύμβουλος μπορεί να αποποιείται την ιδιότητα του στελέχους της ΧΑ (όπως και οι περισσότεροι πρώην βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης τώρα που καταρρέει), όμως δεν ξεχνάμε τις επιθέσεις σε ανήμπορους μετανάστες στην περιοχή της Ράχης, ούτε βέβαια και τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον εργατών, κομμουνιστών και τη δολοφονία Φύσσα πριν 6 χρόνια. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει αποκαλυφθεί και στον πλέον δύσπιστο ο ναζιστικός χαρακτήρας της, τα εγκλήματά της που καλύπτουν όλο τον ποινικό κώδικα”.

Κλείνοντας, η “Λαϊκή Συσπίρωση” εκτιμά ότι “αυτά που συνέβησαν στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο είναι σκηνές «από τα προσεχώς». Οι φωνές, οι αντεγκλήσεις, οι μπηχτές όσο θόρυβο και αν κάνουν δεν μπορούν να κρύψουν το κύριο και ουσιαστικό, που είναι η πολιτική τους ταύτιση. Οι κεντροδεξιές, οι κεντροαριστερές και οι «νέες» παρατάξεις παρά τις επιμέρους διαφορές τους, τις διαφορετικές καταβολές τους, το διαφορετικό τους ύφος, συμφωνούν με την υποχρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης, τη βαριά φορολογία των δημοτών και την υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου”.

 


NEWSLETTER