Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 07:43

Βασιλόπουλος με Μανδηλάρη για επέκταση αεροδρομίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” επισκέφθηκαν χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και συναντήθηκαν με τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη και τον επιτόπου επικεφαλής της δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο αερολιμενάρχης τους ενημέρωσε για την επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου με αναγκαστική απαλλοτρίωση έκτασης 50 στρεμμάτων βόρεια του αεροσταθμού, εξηγώντας πόσο σημαντικό είναι να δημιουργηθεί χώρος παραμονής αεροσκαφών. Επίσης, τέθηκαν ζητήματα μερικής αναβάθμισης του χώρου του αεροδρομίου και ο δήμαρχος υποσχέθηκε παρέμβαση εκ μέρους του δήμου.

Αργότερα στο Ιστορικό Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιδημάρχου Ελ. Αλειφέρη με τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, τα οποία είναι: Αναστασία Μπελογιάννη (πρόεδρος), Αθηνά Ξανθάκη, Τασούλα Φοίφα, Πόλα Κούλη και Δημήτρης Φαββατάς. Στη συνάντηση συμμετείχε και η εντεταλμένη σύμβουλος επί θεμάτων Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αννα Καλογεροπούλου, η οποία έχει διατελέσει μέλος της προαναφερθείσας επιτροπής του δήμου. Κατά τη συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για βραχυπρόθεσμες ενέργειες και υπήρξε συμφωνία για την ανάγκη στρατηγικού σχεδίου μακροπρόθεσμης στόχευσης.
Αναφέρεται ότι όλα τα μέλη της επιτροπής εκφράστηκαν θετικά για την αναβάθμιση από τη νέα δημοτική αρχή της τουριστικής προβολής, με την απόδοση του αντικειμένου στο πεδίο ευθυνών αντιδημάρχου.