Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 08:44

Χωρίς αντιμισθία οι αιρετοί στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Χωρίς αντιμισθία οι αιρετοί στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

 

 

Χωρίς αντιμισθία θα είναι οι αιρετοί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή του συνεδρίαση, ενώ αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συγχώνευσή της στο δήμο.

Η απόφαση για μη αντιμισθία των αιρετών πάρθηκε ομόφωνα και ορίστηκε αποζημίωση μόνο για τη γραμματέα που είναι υπάλληλος για τις ώρες που θα απασχολείται εκτός ωραρίου. Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκε αντιπρόεδρος που θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Αυρηλιώνης με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Κουτρουμπή.

Σχετικά με τη λειτουργία της ΔΕΥΑΤ, από τον πρόεδρό της και δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κατάργηση και ενσωμάτωσή της στο δήμο. Ο ίδιος τόνισε πως για να λειτουργήσει ή θα πρέπει να στελεχωθεί υποχρεωτικά με υπαλλήλους του δήμου ή να καταργηθεί, να γίνει εκκαθάριση και να ενσωματωθεί στο δήμο -“όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να συνεχίσει” τόνισε χαρακτηριστικά.

Με την ενσωμάτωσή της στο δήμο συμφώνησε και ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τονίζοντας πως αυτό ίσως είναι το καλύτερο και θα πρέπει να εξεταστεί.

Από εκεί και πέρα ο κ. Λεβεντάκης αναφέρθηκε στις εργασίες σύνδεσης αποχέτευσης στα Φιλιατρά, λέγοντας πως γίνονται με μηχανήματα και προσωπικό του δήμου με μόνο κόστος τα υλικά που απαιτούνται που είναι περίπου 7.000 ευρώ. Εκτίμησε πως αν αυτό γινόταν με εργολαβία θα κόστιζε τουλάχιστον 50.000 ευρώ, υπογραμμίζοντας πως θα συνεχίσουν με αυτή την πρακτική. Μάλιστα ανέφερε πως για τις συνδέσεις ύδρευσης των Φιλιατρών έχει γίνει δημοπράτηση έργου 250.000 ευρώ, το οποίο επίσης θα μπορούσε να γίνει με μέσα του δήμου με κόστος που έχει υπολογιστεί στα 15-16.000 ευρώ. “Μακάρι να μπορούσαμε αυτά τα χρήματα να τα διαθέσουμε αλλού” είπε καταλήγοντας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER