Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 20:48

“Στον αέρα” ο βιολογικός καθαρισμός Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον

 

“Στον αέρα” είναι η ένταξη και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για το έργο του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ.

Ενα έργο με ιστορία δεκαετιών κινδυνεύει να μείνει εκτός ένταξης, καθώς όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τριφυλίας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Γιώργος Λεβεντάκης, στην πρόσκληση για την οποία έχει σχεδιαστεί η υποβολή του δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν μελέτες που αφορούν οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων και στη μελέτη του συγκεκριμένου βιολογικού εκτός των Γαργαλιάνων που είναι άνω των 2.000 κατοίκων περιλαμβάνεται και η Μαραθούπολη που είναι σαφώς μικρότερη.

Σημειώθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει ένας αγώνας δρόμου και επαφές ώστε το έργο να μην χαθεί και να μπορέσει να μπει σε χρηματοδοτικό πλαίσιο.

Αν χαθεί το έργο του βιολογικού των Γαργαλιάνων πρέπει να γίνει ΕΔΕ και στη συνέχεια να πάνε όλοι στον εισαγγελέα, τόνισε το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ και εντεταλμένος σύμβουλος για τη ΔΕ Γαργαλιάνων Στάθης Ανδρινόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι έχουν δοθεί περισσότερα από 900.000 ευρώ σε μελέτες που δεν πρέπει να χαθούν.

Μάλιστα από το δήμαρχο επισημάνθηκε ότι ο δήμος με δικαστική απόφαση πρέπει να πληρώσει άλλα 147.000 ευρώ στους μελετητές.

Κ.Μπ.

(Φωτογραφία αρχείου)