Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 22:17

Καλαμάτα: Χριστόπουλος για διάνοιξη Κρήτης και πάρκινγκ στο Στάδιο

Γράφτηκε από την

 

Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας κατέθεσε χθες το βράδυ ο Γιάννης Χριστόπουλος, σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” για την απαράδεκτη κατάσταση του πάρκινγκ του Δημοτικού Σταδίου και για τη διάνοιξη της οδού Κρήτης, τις διανοίξεις των κάθετων προς τη Ναυαρίνου δρόμων και το συνολικό σχέδιο για την παραλιακή ζώνη.

Αναλυτικά, ο κ. Χριστόπουλος για το πρώτο θέμα αναφέρει: “Η κατάσταση στο χώρο του εξωτερικού πάρκινγκ Δημοτικού Σταδίου, που με την επιμονή της σχολικής κοινότητας του 10ου Δημοτικού Σχολείου (όταν στεγαζόταν στο παλιό Ορφανοτροφείο) «ανακαλύφθηκε» το 2012 και αποτελεί βασικό περιουσιακό στοιχείο του δήμου είναι απαράδεκτη, εδώ και μια 7ετία καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει. Πολλοί συνδημότες μας, μικροί και μεγάλοι, μέλη συλλόγων που αθλούνται καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, καθώς επίσης οι γείτονες και οι γονείς των μαθητών των γειτονικών σχολείων εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, όπου στην πρώτη νεροποντή δημιουργείται μια απέραντη λίμνη με λάσπες. Σας επισημαίνουμε πως ο υπάρχων χώρος μπορεί να διευρυνθεί, αν οι υπηρεσίες του δήμου προχωρήσουν στην οριοθέτηση των οικοπέδων. Ερωτάται η δημοτική αρχή: 1) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αλλάξει άμεσα η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, προς όφελος των δημοτών; 2) Θα προχωρήσει άμεσα στην πλήρη οριοθέτηση, την ασφαλτόστρωση και τη διαμόρφωση του πάρκινγκ;”.

Για το δεύτερο θέμα παρατηρεί: “Σε προηγούμενη συνεδρίαση το Δημοτικό μας Συμβούλιο προχώρησε στην αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο «Ανάπλαση οδού Ναυαρίνου (Α’ φάση) από οδό Φαρών έως οδό Ακρίτα». Είναι όμως φανερό πως η όποια συζήτηση για το παραλιακό μέτωπο δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τη διάνοιξη της οδού Κρήτης στην επέκτασή της ανατολικά της οδού Καρακούση και μέχρι το ύψος του ξενοδοχείου “Filoxenia”, αλλά και τις διανοίξεις των κάθετων προς τη Ναυαρίνου δρόμων. Εχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ώστε άμεσα να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της παραλιακής ζώνης με τη διάνοιξη του σημαντικού αυτού δρόμου, αλλά και για τις αναπτυξιακές προοπτικές της συγκεκριμένης περιοχής με ενεργοποίηση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.

Ερωτάται η δημοτική αρχή: 1) Ποιο είναι το σχέδιό της για την παραλιακή ζώνη; 2) Προτίθεται να προχωρήσει σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο; 3) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να καταστεί εφικτή η διάνοιξη της οδού Κρήτης, αλλά και οι διανοίξεις των κάθετων προς τη Ναυαρίνου δρόμων;”.