Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 09:04

Μετά τις δηλώσεις για τους μετανάστες: «Αδειασε» Αθανασόπουλο ο Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από τον
Μετά τις δηλώσεις για τους μετανάστες: «Αδειασε» Αθανασόπουλο ο Βασιλόπουλος

 

Αποστάσεις από τις ακραίες δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Κώστα Αθανασόπουλου για τους μετανάστες πήρε με ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

O δήμαρχος Καλαμάτας, διαβλέποντας τον κίνδυνο να κατηγορηθεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες για ακροδεξιά στροφή, φρόντισε να αντιδράσει γρήγορα για να σταματήσει έναν νέο κύκλο καταγγελιών κατά της δημοτικής αρχής.

Υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεργασία της με τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση. Πριν κοπάσουν οι αντιδράσεις, ο πρόεδρος του Λμενικού Ταμείου έριξε λάδι στη φωτιά, αναγκάζοντας το δήμαρχο Καλαμάτας να αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook την εξής δήλωση:

«Οι ατυχέστατες δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Αθανασόπουλου απηχούν προσωπικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν θέση που υιοθετεί η δημοτική αρχή.

Είναι σαφές ότι οι όποιες αποφάσεις αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας αλλά και όλων των νομικών προσώπων του δήμου μας λαμβάνονται σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο.

Προφανώς όποιος από τους συμβούλους δεν συμφωνεί ή επιθυμεί να ακολουθήσει διαφορετική, προσωπική, πολιτική δεν μπορεί να βρίσκεται σε θέση ευθύνης».

 

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΚΑΡΗ

 

Η παράταξη "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" του Μανώλη Μάκαρη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Είναι αδύνατο να παραμείνουμε αδρανείς στην προοπτική διολίσθησης του Δήμου Καλαμάτας προς τον σκοταδισμό και την μισαλλοδοξία. Είναι πλέον εμφανές ότι το αυγό του φιδιού επωάζεται στην δημοτική αρχή Βασιλόπουλου. Επειτα από την επαίσχυντη συνεργασία με τον υπόδικο νοσταλγό της ναζισμού και της χούντας, Δ. Κουκούτση, ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Κ. Αθανασόπουλος -που έχει αναλάβει και πολιτικός συνήγορος του χρυσαυγίτη πρώην βουλευτή- με θρασύτητα απειλεί να σφραγίσει της αποθήκες του λιμανιού για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες, επιρρίπτοντάς τους ανιστόρητες ευθύνες για την τραγωδία της Κύπρου, λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Εσκεμμένα προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να χαϊδέψει τα αφτιά των ακροδεξιών ψηφοφόρων του, αποκρύπτοντας την προδοσία της Κύπρου από τους αξιωματικούς της χούντας και τους Αμερικανούς συνεργάτες τους.

Επίσης, είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αγνοεί ότι οι Σύριοι υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν Μικρασιάτες πρόσφυγες το 1922, κι ας ήταν αλλόθρησκοι.

Η επικοινωνιακή αναδίπλωση του δημάρχου Θ. Βασιλόπουλου δεν αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, ύστερα από την επιστολή του στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, που υιοθετεί την ακροδεξιά ορολογία με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τους μετανάστες, αποκαλώντας τους "παράνομους" και "βάρος".

Ωστόσο, ο ρόλος του "Ανοιχτού Δήμου - Ενεργοί Πολίτες" δεν είναι, σε καμία περίπτωση, να παραδίδει μαθήματα ιστορίας, είτε ηθικής. Συνεπώς, καλούμε τις δημοκρατικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να αντιδράσουν και μαζί να πορευτούμε σε κοινό αγώνα αντίστασης στην ακροδεξιά ρητορική, που μεταμφιεσμένη προσπαθεί να εδραιωθεί στην τοπική κοινωνία».

Θ.Λ.


NEWSLETTER