Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 10:33

Δύο νέα μηχανήματα στον Δήμο Πύλου – Νέστορος

Γράφτηκε από την
Δύο νέα μηχανήματα στον Δήμο Πύλου – Νέστορος

 

Δύο μηχανήματα έργου, φορτωτές – εκσκαφείς, παρέλαβε χθες ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, παρουσία του αντιδημάρχου Θεόδωρου Βουγιούκα, της προϊσταμένης Διεύθυνσης Πολεοδομίας, Δόμησης και Ποιότητας Ζωής Μαρίας Σταυροπούλου, του μηχανολόγου μηχανικού του Δήμου Ιωάννη Ι. Πετρόπουλου και των μελών της επιτροπής παραλαβής Αικατερίνης Αρβανίτη, Δήμητρας Τσιμικλή και Γιάννη Σταθούρη.

Πρόκειται για προμήθεια συνολικού προϋπολογισμού 160.704 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, η πράξη χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή /και συνοδευτικών εξοπλισμών»,  διαδικασία η οποία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: “Τα μηχανήματα θα χρησιμοποιηθούν σε όλο το φάσμα καθημερινών αναγκών του Δήμου, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Πρασίνου και Καθαριότητας. Θα προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στη διάνοιξη χανδάκων, στη διαμόρφωση ερεισμάτων, στην αποσυμφόρηση μικρών ρεμάτων, στην εκσκαφή για φύτευση δέντρων, στη συλλογή και απομάκρυνση μπαζών και πληθώρα άλλων μικροεργασιών όπου χρειάζεται αμεσότητα. Επίσης θα διευκολυνθεί η ανακούφιση πληττόμενων περιοχών σε περιπτώσεις πλημμύρας ή διαρροών, ενώ θα γίνεται εύκολα η μεταφορά και απομάκρυνση αδρανών – φερτών υλικών όπου αυτό χρειάζεται”.

 

Δηλώσεις Καφαντάρη

Με αφορμή την παραλαβή των μηχανημάτων, προμήθεια που είχε δρομολογηθεί επί των ημερών του, ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε: “Ο στόλος του δήμου μας μεγαλώσει και εκσυγχρονίζεται, σήμερα ήρθαν τα δυο JCB που ως δημοτική αρχή είχαμε εντάξει την αγορά τους στο πρόγραμμα « Φιλόδημος». Η μάχη πλέον με την καθημερινότητα αποκτά και αλλά εφόδια. Υπολείπεται ακόμα ένα τρακτέρ με τα παρελκόμενα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η πρόβλεψή μας”.


NEWSLETTER