Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 10:50

Διαμαρτυρία για το υποθηκοφυλακείο από το Τ.Σ. Σιδηροκάστρου

Γράφτηκε από τον

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμα το Τοπικό Συμβούλιο Σιδηροκάστρου για το ενδεχόμενο μεταφοράς του εκεί συμβολαιογραφείου - υποθηκοφυλακείου στην Κυπαρισσία. Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Με σεβασμό στον θεσμό του ιστορικού συμβολαιογραφείου – υποθηκοφυλακείου της ΔΕ Αυλώνος του Δήμου Τριφυλίας που εδρεύει στο Σιδηρόκαστρο ανελλιπώς από το 1845, έχει εξυπηρετήσει ολόκληρο τον ορεινό όγκο του Δήμου Τριφυλίας (περί τα 15 χωριά), κάποιοι (όπως πληροφορούμεθα) θέλουν να σταματήσουν την λειτουργία του στο Σιδηρόκαστρο και να την μεταφέρουν στην Κυπαρισσία. 

Η έδρα και η θέση τους ανήκει στο Σιδηρόκαστρο και την θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη. Επίσης τονίζουμε ότι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ιδιώτη να την μεταφέρει κατά το δοκούν διά ιδίαν εξυπηρέτηση.

Μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργήσει πολλά οικονομικά προβλήματα αλλά και από πλευράς εξυπηρέτησης σε όλη την περιοχή. Εχοντας και την σύμφωνη γνώμη και των άλλων κοινοτήτων καλούμε τους φορείς και τις υπηρεσίες να αποτρέψουν την μεταφορά τους στην Κυπαρισσία».

Το συγκεκριμένο ψήφισμα με την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου στέλνεται προς το δήμαρχο Τριφυλίας, τον αντιπεριφερειάρχη, την Περιφέρεια, τους βουλευτές και πολιτευτές του νομού, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού.