Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 09:53

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Τραυματισμένη από τη σύγκρουση η παράταξη της Παναγιωτοπούλου

Γράφτηκε από τον

 

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, με έντονες αντιπαραθέσεις και βαρείς χαρακτηρισμούς μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη και του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα.

Εντάσεις, φωνές, υψηλοί τόνοι και ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, σε ένα γνώριμο πλέον σκηνικό, που όπως φαίνεται έχει κάνει τους πολίτες να δυσανασχετούν που το Συμβούλιο αναλώνεται σε τέτοιες αντιπαραθέσεις.

Αφορμές πολλές και για πολλά θέματα, από το αυτοκίνητο του δημάρχου που όπως είπε ο κ. Λεβεντάκης αν και καινούργιο δεν έγιναν τα σέρβις που έπρεπε, με αποτέλεσμα και βλάβη να υποστεί και να βγει εκτός εγγύησης, τη ΔΕΥΑΤ που ο δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν οικονομικά κενά, την αποτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων, το ταμειακό της έλλειμμα 60.000 ευρώ περίπου, μέχρι τον βιολογικό καθαρισμό Γαργαλιάνων όπου παρατηρούνται ελλείψεις στην προετοιμασία του έργου.

Από την άλλη ο κ. Κατσίβελας αντέκρουσε τα λεγόμενα του δημάρχου, καταθέτοντας μάλιστα σχετική λίστα από τις αγωγές που έχουν κατατεθεί στο δήμο και ζήτησε να του πουν ποιες έχουν δημιουργηθεί από τη δική του δημαρχιακή αρχή. Τόνισε ότι οι αποφάσεις που έχουν παρθεί για τη σύσταση των νομικών προσώπων πάσχουν νομιμότητας και ήδη έχουν ζητήσει έλεγχο από τον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης. Υπεραμύνθηκε των ενεργειών που έγιναν στη δική του δημαρχία για να ξεκολλήσει το έργο του βιολογικού Γαργαλιάνων και να ετοιμαστεί. Επίσης καταλόγισε στο δήμαρχο ότι με το μόνο που ασχολείται είναι πώς θα τον βρει έκθετο, πράγμα που όπως είπε δεν θα γίνει.

Πάντως όσον αφορά τα υπονοούμενα που άφησε ο κ. Λεβεντάκης για τα οικονομικά της ΔΕΥΑΤ, αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι στο κάδρο έβαλε και δύο συμβούλους από τον συνεργαζόμενο συνδυασμό της Χάιδως Παναγιωτοπούλου, τη Μαρία Πανουσιοπούλου και τον Γιάννη Αδρακτά, οι οποίοι φυσικά αντέδρασαν έντονα τονίζοντας ότι δεν μπορεί έτσι εύκολα να λέγονται κάποια ονόματα και να αφήνονται υπονοούμενα, ακόμη και προεκλογικά, απλώς επειδή συμμετείχαν στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ. Ζήτησαν από το δήμαρχο να φέρει στοιχεία και σε πολλά η κ. Πανουσιοπούλου αντέκρουσε τα λεγόμενα του δημάρχου, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει μια συνεδρίαση με αυτό το θέμα, να παρουσιαστούν ό,τι στοιχεία υπάρχουν από όλους και να ξεκαθαρίσει το ζήτημα για να μην λέγονται διάφορα.

Πάντως στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως δημιουργήθηκε και πολιτικό ζήτημα στο εσωτερικό της παράταξης της κ. Παναγιωτοπούλου, η οποία αν και τοποθετήθηκε για άλλα ζητήματα για αυτό δεν είπε τίποτα, πράγμα που ερμηνεύτηκε πως άφησε πολιτικά ακάλυπτους τους δύο συμβούλους της. Οι οποίοι αποχώρησαν στη συνέχεια από τη συνεδρίαση και οι πληροφορίες λένε ότι σε έντονο ύφος εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς την επικεφαλής της παράταξης. Από τη συνεδρίαση αποχώρησε και η κ. Παναγιωτοπούλου αν και αντιδήμαρχος.

Από εκεί και πέρα τόσο από τον επικεφαλής του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία” Δημήτρη Δριμή, όσο και από αυτόν της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Σαράντο Κουκούμη ζητήθηκε να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αγγελής Κοροβήλας που όμως έχει έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη, πρότεινε στην ιστοσελίδα του δήμου κάθε μέρα να υπάρχει αναλυτική αναφορά για το τι γίνεται και ειδικά για τα οικονομικά ζητήματα, καθώς μόνο έτσι θα υπάρχει διαφάνεια και θα ξέρουν οι πολίτες τι γίνεται.

Κ.Μπ.