Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 21:09

Να συνεχίσει τη λειτουργία του το δημόσιο ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφτηκε από τον

Να συνεχίσει τη λειτουργία του το δημόσιο ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη και να εκσυγχρονιστεί, να είναι ανταγωνιστικό, ζητεί με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Το θέμα του ΚΤΕΟ συζητήθηκε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα της μείζονος μειοψηφίας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης παρατήρησε ότι “το ΚΤΕΟ είναι το τελευταίο που έχει μείνει από δημόσια υπηρεσία στην πόλη” και σημείωσε επικρίνοντας: “Δεν υπολογίζει κανείς τίποτα; Δεν σκέφτονται ότι ξέσκισαν την πόλη και δεν άφησαν καμία δημόσια υπηρεσία; Είναι σοβαρότατο ζήτημα”.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Βουτιέρος έκανε λόγο για αρνητικές συνέπειες για την περιοχή από το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Θανάσης Αθανασόπουλος, αφού ανέφερε πως και στο παρελθόν υπήρξε προσπάθεια να κλείσει το δημόσιο ΚΤΕΟ, ενώ είναι υποστελεχωμένο, επεσήμανε ότι “δεν θα συμφωνήσουμε με το κλείσιμο δημόσιας υπηρεσίας που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον πολίτη”. Επίσης, εξέφρασε την αντίδραση του συλλόγου στην απαξίωση του ΚΤΕΟ που θα οδηγήσει σταδιακά στο κλείσιμό του.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς παρατήρησε ότι το δημόσιο ΚΤΕΟ συγκρατεί τις τιμές και πως σ’ αυτό γίνονται εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν στα ιδιωτικά. Και προέτρεψε “να σταματήσουμε αυτό το κλείσιμο”.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Κοτταρίδης εκτίμησε ότι “αν δεν υπάρχει αυτή η δημόσια υπηρεσία να λειτουργεί ανταγωνιστικά, μπορεί να δημιουργήσει ολιγοπώλιο, καρτέλ από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ”. Και αναφέρθηκε στο κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Πεταλίδι και την πτώση της κίνησης που έχει προκαλέσει στην περιοχή.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Κώστας Μαλιώτης παρατήρησε πως “πρέπει να αναβαθμιστεί και να γίνει ελκυστικό”.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος συμφώνησε ότι “είναι πλήγμα για την περιοχή του Πεταλιδίου το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς”. Και σημείωσε πως το ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη “είναι το μοναδικό δημόσιο ΚΤΕΟ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρέπει να μείνει και να λειτουργήσει αδιατάρακτα. Πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί, για να γίνει ανταγωνιστικό με τα ιδιωτικά”.

Γ.Σ.