Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 05:14

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές: Βάζουν "λουκέτο" και οι δήμοι της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές: Βάζουν "λουκέτο" και οι δήμοι της Μεσσηνίας

Κλειστοί θα είναι σήμερα και αύριο οι δήμοι στη Μεσσηνία -όπως και σε όλη τη χώρα-, προκειμένου να εκφραστεί διαμαρτυρία στις συνεχείς περικοπές της χρηματοδότησης των ΟΤΑ από την Πολιτεία.
Το διήμερο «λουκέτο» στους δήμους μπαίνει στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης που πήραν οι δήμαρχοι -στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ- προειδοποιώντας ότι πολλοί από τους ΟΤΑ, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα υποχρεωθούν σε στάση πληρωμών.
Οι δήμαρχοι προγραμματίζουν για σήμερα πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί καθώς και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να επιτύχουν συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.
Εξ άλλου, αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Βουλής και με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών.
Οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι επιπλέον μείωση 30% των πόρων της αυτοδιοίκησης -πέραν της μείωσης 60% της τριετίας 2009-2012-, θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης των δήμων.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER