Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 18:11

Αποδοχή χρηματοδότησης παρά τις ενστάσεις για πλατεία Υπαπαντής

Γράφτηκε από τον
Αποδοχή χρηματοδότησης παρά τις ενστάσεις για πλατεία Υπαπαντής

Την απόφαση ένταξης του έργου ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, προϋπολογισμού 1.680.200 ευρώ, στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποδέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Την αποδοχή καταψήφισε η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” Τόνια Κουζή και λευκό ψήφισαν η “Λαϊκή Συσπείρωση” και ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Κατά τις τοποθετήσεις εκφράστηκαν επιφυλάξεις κι ενστάσεις για τη μη ανάδειξη των αρχαίων της πλατείας, τις θέσεις στάθμευσης που θα χαθούν και την έλλειψη σύνδεσης της παρέμβασης με τη συνολική κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλης Κοσμόπουλος είπε ναι στην αποδοχή της απόφασης ένταξης, με τρομακτικές ενστάσεις στη μελέτη. Αναφέρθηκε στην ανασκαφική έρευνα που δεν γίνεται και διαφώνησε με το γεγονός πως προχωρούν ξεχωριστά αναπλάσεις και Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, δηλαδή με την κυκλοφοριακή μελέτη.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης ενημέρωσε ότι “για να ωριμάσει η μελέτη πέρασαν πολλά χρόνια” και αναφερόμενος στην ανάδειξη αρχαιολογικών ευρημάτων είπε πως η μελέτη έγινε αποδεκτή από το ΚΑΣ.

Η επικεφαλής της παράταξης “Πρωτεύουσα Δύναμη” Ελένη Αλειφέρη παραδέχθηκε ότι “δεν κάνουμε το καλύτερο”, αλλά διαφώνησε με το “να μην κάνουμε τίποτα”.

Ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης στάθηκε στη μη ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων και χαρακτήρισε πλήγμα για το Ιστορικό Κέντρο τις θέσεις στάθμευσης που θα χαθούν.

Η Τόνια Κουζή διαφώνησε, αντιδρώντας στην υποβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος σχολίασε ότι πρόκειται για μια ακόμα προτεραιότητα στο κέντρο κι εκτίμησε πως δεν είναι στις προτεραιότητες του λαού τέτοια έργα. Επέκρινε το γεγονός πως “ξαναθάβουμε τα αρχαία” και ζήτησε συνολική κυκλοφοριακή μελέτη.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Πόλη Ενωμένη” Δημήτρης Κουκούτσης είπε ότι δεν έχουμε και την Ακρόπολη. Τα έργα πρέπει να γίνονται”.

Ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών” Μιχάλης Αντωνόπουλος τάχθηκε υπέρ της ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων, αναφέροντας ότι είναι σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, οι αρχαίες Φαρές.

Γ.Σ.


NEWSLETTER