Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 19:13

Ομόφωνα η αξιοποίηση της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας

Γράφτηκε από την
Ομόφωνα η αξιοποίηση της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας

Oμόφωνα παρά τις επιφυλάξεις και την κριτική, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε τελικά τη μελέτη για την αξιοποίηση του διώροφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας (δίπλα στο ΔΗΠΕΘΕΚ), προϋπολογισμού 831.000 ευρώ και την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του έργου στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”.

Αντικείμενο της μελέτης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, “είναι η επισκευή και επαναλειτουργία του διώροφου κτηρίου συνολικής επιφάνειας 335 τ.μ. που αναπτύσσεται σε δύο ίσης επιφανείας επίπεδα, ιδιοκτησίας πλέον του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να φιλοξενηθούν δράσεις του Δημοτικού Θεάτρου”.

Η κριτική και οι επιφυλάξεις από τις μειοψηφίες αφορούσαν το γεγονός ότι στη μελέτη και το συγκεκριμένο έργο δεν περιελήφθη και η αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ΔΗΠΕΘΕΚ, για το οποίο ο αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης παρατήρησε ότι είναι στόχος για να ενταχθεί σε επόμενη φάση.

Ακόμα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Β. Κοσμόπουλος ανέφερε ότι θα μπορούσε να επιλεγεί για ένταξη η ανακατασκευή του Οικονομικού Γυμνασίου της πόλης, με 3 εκ. ευρώ, καθώς το ανώτατο ποσό του προγράμματος για τέτοια έργα είναι 2,5 εκ. ευρώ.


NEWSLETTER