Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 10:11

Δεν κατάφεραν να εκλέξουν Συμπαραστάτη στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

 

Κανείς από τους 11 υποψήφιους και υποψήφιες για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Δήμο Τριφυλίας.

Κανείς δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τα 3/5 των ψήφων των παρόντων δημοτικών συμβούλων και εν προκειμένω 16 ψήφους στη συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι 11 ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τις αιτήσεις κατά την έναρξη της συνεδρίασης, όπου το συγκεκριμένο θέμα ήταν και το πρώτο στην ημερήσια διάταξη και εν συνεχεία πήραν το λόγο και έκαναν μια μικρή παρουσία του βιογραφικού τους στο Σώμα και το κοινό.

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία όπου πρώτοι σε ψήφους (έλαβαν από 5) ήταν ο Νεκτάριος Μελάς και η Αγγελική Μπερδέση, 4 ψήφους ο Αντώνιος Καρατζάς, 3 ψήφους ο Σωτήρης Γαλάνης και η Παναγιώτα Φουντά, 2 ψήφους η Θεοδώρα Αποστόλου και ο Παναγιώτης Κυριαζόπουλος, 1 ψήφο η Ελευθερία Νικολοπούλου και η Ευθυμία Στριμπάκου και καμία ψήφο οι Ιωάννης Μποζίκας και Δημήτριος Ντρούλιας.

Εφόσον ξεκίνησε η διαδικασία ο δήμος οφείλει να ξαναφέρει το θέμα για εκλογή Συμπαραστάτη δύο συνεχόμενες φορές ακόμη με τους ίδιους υποψηφίους και αν δεν εκλεγεί και σε αυτές τις εκλογές κανείς, εφόσον το θελήσει, να επαναπροκηρύξει τη θέση με την ίδια διαδικασία.

Κ.Μπ.