Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 21:24

Μπεχράκης κατά Νίκα για τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς

Γράφτηκε από την

Σε ανακοίνωση του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας σχετικά με τα τροφεία στους παδικούς σταθμιούς Καλαμάτας αναφέρονται τα εξής:

"Τη στιγμή που κάθε  οικογένεια δοκιμάζεται όλο και πιο πολύ  από την παρατεταμένη άσχημη οικονομική κατάσταση , ανεργία, ανασφάλεια και ακρίβεια, ο κ. Νίκας, αντί να τη στηρίξει, όπως υποσχόταν προεκλογικά απειλεί με διαγραφές από βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς όσων νηπίων οι γονείς τους δεν έχουν καταβάλει τα τροφεία . Όμως η κοινωνική μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας  πρέπει έμπρακτα να στηρίζει τις οικογένειες των εργαζόμενων με  μικρά παιδιά, που δεν έχουν άλλη λύση φιλοξενίας , εκτός από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Οι οικονομικά εύποροι συμπολίτες μας εξάλλου προτιμούν τους ιδιωτικούς  Σταθμούς. Οι λεονταρισμοί λοιπόν περί αποβολής  των νηπίων …. στους ισχυρούς και όχι στα νήπια. Κατά τη γνώμη μας από τη στιγμή που οι Δήμοι έχουν αναλάβει τη διαχείριση κεκτημένων κοινωνικών παροχών πρέπει και να τις διαφυλάττουν .

Η δημοτική αρχή όμως παραμένει αδρανής τόσο  για το περιορισμό της σπατάλης πόρων από το σύστημα διαχείρισης των σταθμών του Δήμου που έχει οργανώσει όσο  και  για τη διεκδίκηση των θεσμοθετηθέντων και παρακρατηθέντων από το κράτος πόρων. Την ίδια στιγμή καλεί τους δημότες, παρόλο που έχουν πληρώσει μέσω της φορολόγησής τους, μέσω των δημοτικών τελών, για να έχουν δωρεάν παιδικούς σταθμούς να ξαναπληρώσουν, γι' αυτό το οποίο θα έπρεπε να είναι κοινωνική παροχή".