Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 20:24

Καταγραφή ζημιών από τον ανεμοστρόβιλο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Επιτροπή καταγραφής των ζημιών από τον ανεμοστρόβιλο της 4ης Νοεμβρίου, ο οποίος επηρέασε τμήμα της Κοινότητας Θουρίας, συστήθηκε με απόφαση του δημαρχούντος αντιδημάρχου Καλαμάτας Νίκου Μπασακίδη, μετά από εντολή του απουσιάζοντος εκτός Ελλάδας δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.

Οσοι επιθυμούν να καταγράψει η επιτροπή ζημιές τις οποίες υπέστησαν στην οικία τους, μπορούν να επισκεφθούν το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας (αριθ. 313, 3ος όροφος νέου Δημαρχείου).
Για ζημιές σε επιχειρήσεις από τους ισχυρούς ανέμους, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ για ζημιές σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στην περιοχή τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καλαμάτας με προσωπικό και μηχανήματα ανταποκρίθηκε αμέσως στην κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στη Θουρία, ελευθερώνοντας τους δρόμους από πεσμένα κλαριά και παρασυρθέντα από τον άνεμο υλικά (λαμαρίνες κλπ.).

Ακόμα, από τους ισχυρούς ανέμους προχθές Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής καταιγίδας, έπεσαν δύο δέντρα στην περιοχή της Καλαμάτας (στο Ασπρόχωμα πλησίον του ΟΑΕΔ και στη Διασπορά), ενώ έσπασαν κι έπεσαν κλαδιά σε κάποια σημεία της πόλης. Επίσης, κόπηκαν καλώδια ηλεκτροδότησης. Με βάση την ίδια ανακοίνωση, ο Δήμος Καλαμάτας με τα συνεργεία επιφυλακής παρενέβη για να λύσει θέματα της αρμοδιότητάς του.
Τέλος, προσωπικό της ΔΕΥΑΚ με κατάλληλο μηχάνημα απομάκρυνε τα νερά της βροχής που είχαν συσσωρευθεί το πρωί της Δευτέρας στην είσοδο των Επειγόντων στο Νοσοκομείο.