Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 16:37

Επίθεση Λεβεντάκη σε κυβέρνηση για τα χρηματικά πλεονάσματα

Γράφτηκε από τον

Στην Τράπεζα της Ελλάδος θα ανοίξει λογαριασμό ο Δήμος Τριφυλίας και θα μεταφέρει τα χρηματικά του πλεονάσματα, όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ετσι η προηγούμενη απόφαση που είχε ληφθεί πριν δέκα ημέρες περίπου για μη άνοιγμα λογαριασμού ανακλήθηκε και πλέον ο δήμος ακολουθεί τις επιταγές του υπουργείου, με τον δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη πάντως να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τον εκβιασμό αυτό. Ο δήμαρχος δέχθηκε την έντονη κριτική των αντιπολιτεύσεων και κυρίως της παράταξης του κ. Κατσίβελα, που σημείωσε πως για αυτό το θέμα η πλειοψηφία ήρθε τελείως απροετοίμαστη: “Δεν μπορεί να σηκώνετε το λάβαρο της επανάστασης και μια εβδομάδα μετά να βάζετε την ουρά στα σκέλια”.

Από την πλευρά του ο κ. Λεβεντάκης τόνισε ότι δυστυχώς αναγκάζονται να ανοίξουν λογαριασμό εκβιαζόμενοι. “Αν δεν ανοίξουμε δεν θα μπουν τα χρήματα πληρωμής των εργαζομένων. Μας το επιβάλλουν με δικτατορικό τρόπο. Προσπάθησα να προστατέψω τα συμφέροντα του δήμου, όμως πλέον δεν μπορώ να βάλω σε περιπέτεια και όλο το δήμο” τόνισε και εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση σημείωσε πως “όταν έρθουν οι εκλογές θα το μετανιώσουν για ό,τι κάνουν στο λαό, όπως μας τιμωρούν θα τους τιμωρήσουμε”.

Ιδιαίτερα «διαβασμένος» για το θέμα αυτό όμως ήταν ο Δημήτρης Δριμής που προβλημάτισε όλους με την τοποθέτησή του, αφού διαβάζοντας τις σχετικές εγκυκλίους τόνισε ότι “ο δήμος δύναται να μεταφέρει τα ταμειακά του πλεονάσματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όπου και το επιτόκιο είναι καλύτερο και η διαχείριση των χρημάτων πιο εύκολη και μάλιστα εκεί θα μπορούν να καταβάλλονται και οι πόροι του δήμου”. Μάλιστα αυτό έκανε τον κ. Λεβεντάκη να επικοινωνήσει με συνάδελφό του δήμαρχο στην Αττική που διαπίστωσε ότι εκείνοι είχαν μεταφέρει τα χρήματα στο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στη συνέχεια ωστόσο διευκρινίστηκε από την αντιδήμαρχο Χάιδω Παναγιωτοπούλου, μετά από επικοινωνία με την προϊσταμένη Οικονομικών του δήμου, ότι αυτό μπορεί να γίνει εφόσον ο δήμος διαθέτει ήδη λογαριασμό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κάτι που ο Δήμος Τριφυλίας δεν είχε. Ετσι αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η μεταφορά των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τον κ. Δριμή να προτείνει την περαιτέρω διερεύνηση και να μεταφερθούν όπου είναι ωφελιμότερο στα πλαίσια του νόμου.

 

Κ.Μπ.