Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 21:14

Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Φιλαρμονικής

Γράφτηκε από την
Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Φιλαρμονικής

Το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, προϋπολογισμού 390.000 ευρώ, πρόκειται να δημοπρατήσει ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την κατάρτιση των όρων, τη σύνταξη της διακήρυξης και τη συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού.

Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ). Το κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής βρίσκεται στο Ιστορικό Κέντρο, που αποτελεί τη μία από τις δύο περιοχές της Καλαμάτας, όπου υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα (η άλλη είναι η Παραλία).

Στην απόφαση ένταξης του έργου αναφέρεται ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου θα επιτευχθεί με τις ακόλουθες εργασίες: “Εσωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιίας στη βορειοανατολική, βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά του κτηρίου. Θερμομόνωση του δώματος. Αντικαταστάσεις: Ολων των κουφωμάτων. Του υπάρχοντος λέβητα με νέας τεχνολογίας λέβητα πετρελαίου με συμπύκνωση καυσαερίων. Των υπαρχουσών κλιματιστικών μονάδων από νέες μονάδες inverter, σύμφωνες με τον κανονισμό 626/2011/ΕΕ (περί ενεργειακής ετικέτας). Του συνόλου των φωτιστικών από νέα, τεχνολογίας LED”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER