Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 21:28

Απευθείας διαπραγμάτευση για την αγορά φορτηγών στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

Στη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης θα προχωρήσει ο Δήμος Τριφυλίας για την προμήθεια δύο φορτηγών, καθώς και στον τελευταίο διαγωνισμό που έκανε δεν υπήρξε καμία προσφορά.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου που ενέκρινε το πρακτικό ΙΙ του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού», εγκρίνοντας παράλληλα την οικονομική προσφορά του ενός συμμετέχοντα για την προμήθεια τρακτέρ, καταστροφέα και κλαδοθρυματιστή, η οποία ήταν χωρίς έκπτωση.

Επιπλέον, έγινε επικύρωση του πρακτικού Ι του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Επισκευή συντήρηση σχολικών κτηρίων» έργο προϋπολογισμού 104.813 ευρώ με ΦΠΑ όπου υπήρξαν 9 ενδιαφερόμενοι που κατέθεσαν προτάσεις. Ολες έγιναν δεκτές και προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΠΑΜΕ Τεχνική Ο.Ε. με έκπτωση 41%.

Επίσης 9 συμμετέχοντες ήταν και στον συνοπτικό διαγωνισμό «Προμήθεια αναλώσιμων υλικών εκτυπωτών / φωτοτυπικών / fax (μελάνια – toner – drum), φωτοαντιγραφικού χαρτιού και γραφικής ύλης - λοιπά υλικά γραφείου, Δήμου Τριφυλίας 2019-2020». Ο διαγωνισμός ήταν σε τρεις ομάδες: στην πρώτη που αφορούσε αναλώσιμα υλικά εκτυπωτών / φωτοτυπικών / fax (Μελάνια – toner – drum) προσωρινός ανάδοχος είναι η εταιρεία EuroSupplies με προσφορά 44.148 ευρώ. Στη δεύτερη ομάδα, φωτοαντιγραφικό χαρτί, ο Δημήτρης Αβδάλας με προσφορά 5.413 ευρώ. Και στη τρίτη ομάδα η εταιρεία Β.Παράσχης και ΣΙΑ Ε.Ε. με προσφορά 10.882 ευρώ.

Ακόμα, έγινε τροποποίηση του προϋπολογισμού που αφορούσε τον κωδικό «εορταστικός διάκοσμος» που ενισχύθηκε με 8.000 ευρώ τα οποία προήλθαν από μείωση των κωδικών προμήθειας πυροσβεστικού εξοπλισμού 3.000 και προγραμματισμού διαχείρισης έργων 5.000 ευρώ. Εγινε και λογιστική τακτοποίηση με μεταφορά 500 ευρώ μεταξύ κωδικών για την προμήθεια καυσίμων.

Εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 5.350 ευρώ για τη συμμετοχή του πολυφωνικού χορωδιακού συνόλου «Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου. Τέλος, αποφασίστηκε η νομική εκπροσώπηση του δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο αίτημα ακύρωσης που έχει γίνει από κατοίκους των Γαργαλιάνων για τους περιβαλλοντικούς όρους που αφορούν την εγκατάσταση του Βιολογικού Καθαρισμού.

Κ.Μπ.