Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 10:40

Στείρωση και σεμινάρια για διαχείριση αδέσποτων στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Στείρωση και σεμινάρια για διαχείριση αδέσποτων στο Δήμο Τριφυλίας

Στη στείρωση αδέσποτων ζώων ,αλλά και σε σεμινάρια δωρεάν εκπαίδευσης των δημοτών για τη διαχείριση των αδέσποτων, προχωρά ο Δήμος Τριφυλίας με μνημόνιο συνεργασίας που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συνάψει με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ενας σκύλος - Ενα σπίτι».


Η πρώτη δράση στείρωσης αδέσποτων ζώων στο Δήμο Τριφυλίας θαπραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στα αδειοδοτημένα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κτηνιατρεία του δήμου, αφού πρώτα περισυλλεχθούν από τον δήμο τα αδέσποτα, καταγραφούν, τσιπαριστούν και λάβουν την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την ομάδα κτηνιάτρων.

Για το λόγο αυτό ο δήμος θα παραχωρήσει για τις ημερομηνίες 20 έως 25 Νοεμβρίου 2019 τα δημοτικά κτηνιατρεία που βρίσκονται στους Γαργαλιάνους και στο Κοπανάκι, προκειμένου να αξιοποιηθούν ως χώροι προσωρινής φύλαξης και αποθεραπείας των ζώων που θα στειρωθούν μέσα από το πρόγραμμα στειρώσεων του Νοεμβρίου.

Τα ζώα που θα περισυλλεχθούν και στειρωθούν θα επανενταχθούν μετά την ολοκλήρωση της αποθεραπείας τους στα σημεία ακριβώς που περισυλλέχθησαν. Τα ζώα του προγράμματος για τα οποία θα βρουν σπίτι για φιλοξενία ή υιοθεσία, θα

μεταφέρονται με συμβόλαιο φιλοξενίας ή υιοθεσίας κατά περίπτωση στην κατοικία του πολίτη που εκδήλωσε ενδιαφέρον, κατόπιν ελέγχου καταλληλότητας του υποψήφιου φιλοξενητή ή κηδεμόνα από τον Οργανισμό και τα αρμόδια τοπικά φιλοζωικά σωματεία.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και εκπαιδευτικά προγράμματα ζωοφιλικού περιεχομένου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δημοσίων σχολείων του δήμου, δημοτικούς υπαλλήλους στην αρμοδιότητα των οποίων εντάσσεται η διαχείριση αστικής πανίδας, μέλη φιλοζωικών σωματείων και φιλόζωων πολιτών του δήμου.


NEWSLETTER