Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 20:40

Καλαμάτα: Προς δημοπράτηση η “Ηλέκτρα”

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Προς δημοπράτηση η “Ηλέκτρα”

Το έργο επισκευής του κτηρίου του πρώην κινηματογράφου «Ηλέκτρα», για επανάχρησή του ως πολιτιστικού χώρου (με κινηματογράφο, πινακοθήκη κλπ.), προγραμματίζει να δημοπρατήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Στην Οικονομική Επιτροπή μεθαύριο Τετάρτη πρόκειται να εγκριθούν η κατάρτιση όρων, η σύνταξη διακήρυξης και η συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.372.680 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι νέες βασικές χρήσεις που έχουν προκριθεί για τον κινηματογράφο «Ηλέκτρα» είναι αξιοποίηση του 70% περίπου της ωφέλιμης επιφάνειας του κτηρίου για τη λειτουργία κινηματογράφου 500 θέσεων από ιδιώτη, ο οποίος θα προκύψει μέσα από διαγωνιστική διαδικασία και η αξιοποίηση του 30% περίπου της επιφάνειας του κτηρίου για τη λειτουργία παραρτήματος της Δημοτικής Πινακοθήκης στον πρώτο όροφο.
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τη χρήση του κτηρίου ως εξής: (i) τη μίσθωση αυτού για 4 ημέρες την εβδομάδα επί τουλάχιστον 8 μήνες το έτος, για τη λειτουργία της αίθουσας ως κινηματογράφου, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα το χρησιμοποιεί ο δήμοςμ και (ii) τη στέγαση σε χώρο του κτηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης και λειτουργία αυτής επί 5 ημέρες την εβδομάδα επί 12 μήνες το έτος. Ο χώρος αυτός είναι εμβαδού περίπου 200 τ.μ. και προορίζεται για εκθεσιακός χώρος του παραρτήματος της Δημοτικής Πινακοθήκης, μεγάλο μέρος των έργων της οποίας δεν εκτίθεται σήμερα, λόγω έλλειψης χώρου.


NEWSLETTER