Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 18:57

Βυθιζόμενα κολονάκια και τσιμεντένιες μπάλες στους πεζοδρόμους της Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Βυθιζόμενα κολονάκια και τσιμεντένιες μπάλες στους πεζοδρόμους της Τρίπολης

Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Τρίπολης στους πεζόδρομους της πόλης θα τοποθετηθούν βυθιζόμενα κολονάκια και τσιμεντένιες μπάλες .

Λαμβάνεται μια πρόνοια από τη Δημοτική Αρχή έτσι ώστε οι πεζόδρομοι να εκτελούν τον σκοπό τους και να μπορούν να τους απολαμβάνουν όλοι οι δημότες .

Η Δημοτική Αρχή ωστόσο για να εξυπηρετήσει τους πολίτες στο θέμα του πάρκινγκ έχει δώσει ήδη δύο πάρκινγκ σε χρήση του κοινού και σε λίγο καιρό θα δοθούν και άλλα δέκα. Όλα τα πάρκινγκ είναι γύρω από το ιστορικό κέντρο της πόλης και άρα μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης.

Σε κάθε πεζόδρομο θα υπάρχουν βυθιζόμενα κολονάκια και τσιμεντένιες μπάλες ενώ για να εξασφαλιστούν κάποιες έκτακτες ανάγκες που μπορεί να δημιουργηθούν ,στην αστυνομία ,στην πυροσβεστική, στα ασθενοφόρα του νοσοκομείου θα δοθεί κλειδί ώστε αν παρουσιαστεί έκτακτο γεγονός οι οδηγοί να μπορούν να ανοίγουν τα βυθιζόμενα κολωνάκια και να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. Κλειδί επίσης θα έχει και η υπηρεσία συγκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου όπως και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής , όσοι δηλαδή μένουν στους πεζόδρομους ,για να μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ακόμη θα ληφθεί πρόνοια σχετικά με την τροφοδοσία των καταστημάτων ενώ θα εφαρμοστεί κανονιστική απόφαση για συγκεκριμένες ώρες όπου η δημοτική αστυνομία θα ανοίγει τους πεζόδρομους για το σκοπό αυτό.

Τώρα όσον αφορά τους πεζόδρομους μιλάμε συγκεκριμένα για τον πεζόδρομο στην πλατεία Άρεως στον Προφήτη Ηλία , για την Φιλελλήνων, για την Ερμού – Νεομάρτυρος Δημητρίου - Πατρών Γερμανού.          

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρίπολης


NEWSLETTER